Hava Durumu

Fenomen anneler

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 07:30

Sosyal medyadaki fenomen anneleri bilirsiniz. Bir şekilde hepsi güzel işler yapmaya, örnek olmaya, yol göstermeye çalışan, kendilerini takip eden annelere sosyal medya üzerinden bir tür danışmanlık hizmeti veren anneler...

Her gün ya da gün aşırı gönderi düzenlemeye çalışır böyle anneler. Çünkü bilirler ki bir de sanal dünyada yüzbinleri bulan aileleri vardır. Ve onlar, gönderi beklerler. Takipçilerin acıması yoktur, takibi bırakıverirler.

Fenomen annelerin gönderilerinden çok takipçilerin gönderilere yazdıkları yorumlar dikkatimi çeker çoğu zaman. Bu yorumlarda takipçi anneler 3'e ayrılırlar.

  1. Fenomen Annenin Gönderileriyle Kendini Yetersiz Hisseden Anneler
  2. Yaşadığı Yetersizlik Hisleriyle Fenomen Anneyi Eleştiri Yağmuruna Tutan Anneler
  3. Fenomen Anneyi Kutsallaştıran Anneler

Fenomen annenin gönderiyle kendini yetersiz hisseden annelere sesleniyorum.

  • Fenomen anne evini, hayatını, eşini, çocuklarını sosyal medyada paylaşarak kendi yetersizlik hissini baskılıyor olabilir.
  • Evet, fenomen anne, belki de çocuklarına kaşlarını hiç çatmıyor, sesini yükseltmiyor, gününün tamamına yakınını çocuklarıyla oyunlar oynayarak, onları parklara götürerek geçiriyor olabilir. Fakat şunu bil ki, "MARİFET İLTİFATA TABİDİR". Fenomen anneye yalnızca takipçilerinden gelen bir iki iltifat dahi ona, gün boyu yetecek enerjiyi verebilir. Ki fenomen annelerin gün içinde kaç kişiden iltifat aldığını biz değil, kendileri dahi hesaplayamazlar. Onlar, annelikleriyle göz önünde ve annelikleriyle meşhurdurlar. Hatta annelikleriyle para kazanan annelerdir onlar. O yüzden çocuklarına karşı hata yapma ihtimalleri 'normal' annelerden çok daha düşüktür.
  • Unutma kiherkesin hayatı, parmak izi misali kendine özgüdür. Ve herkesin yükü, imkânı farklı olduğu gibi takati de farklıdır. O yüzden kendini, eşini, çocuklarını, komşularını kısacası hayatını, fenomen annenin gönderileriyle kıyaslamak kendine ve çevrene yapacağın en büyük kötülüktür.
  • Anneler olarak muhakkak hepimizin yetersiz kaldığı noktalar vardır, önemli olan bunları kabul edip başkalarıyla değil, kendimizle yarışmak ve kendimizi onarmaya çalışmaktır.
  • Ve aklımızdan hiç çıkarmayalım ki: "Çocukların kusursuz annelere değil, mutlu annelere ihtiyaçları vardır."

Yaşadığı yetersizlik hisleriyle fenomen anneyi eleştiri yağmuruna tutan annelere sesleniyorum.

  • Kimse kimseyi takip etmek zorunda değil. Sana faydası olanı takip et, zararı olanı takipten vazgeç.

Fenomen anneyi kutsallaştıran annelere sesleniyorum.

  • İnsanları "bu denli" kutsallaştırma. Çocuğunla etkinlik yapmak, parka gitmek, onunla oyun oynamak, kek yapmak, salıncakta sallamak, gezmek, bayramlarda el öptürmek, birlikte namaz kılmak yalnızca fenomen annelere özgü ritüel ve davranışlar değil. Senin tek yapman gereken telefonu biraz öteye koyup çocuklarına biraz zaman ayırmak...

4. tip anneler varsa da onları henüz keşfedemedim. Keşfeden olursa bana ulaşsın. J

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.