Hava Durumu

Eş seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler - 2

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 04:08

Bir yandan baktığımızda çok haklı bir kaygı. Çünkü insanlar her an değişebiliyor. Ama buna biz de dahiliz. Çevre bizi öyle bir şekillendiriyor ki olumlu ya da olumsuz, geçmişe dönüp baktığımızda bir dakika bu ben miymişim diyecek hale geliyoruz.Kendimiz hakkında normal karşıladığımız bu durum eş adayımız için de geçerli tabii ki. Ama ben kimsenin geleceğinden, ileride nasıl bir insana dönüşeceğinden mesul değilim. Eş seçerken sorumlu olduğum kısım şu an nasıl biri olduğudur. Ötesini düşünmek benim şimdiye odaklanmama engel olacaktır. 

Şimdi evimiz için aldığımız çiçeğe geri dönelim. Diyelim ki çiçeğin bana hitap ettiğine karar verdim. Arkasından ikinci olarak bu çiçeğin bakımı nasıl oluyor, ne oranda neye ihtiyacı var? Sorularını cevaplamak geliyor. Evetgenel anlamda her çiçeğin havaya, suya, toprağa ve güneşe ihtiyacı var fakat bir bakıyorsunuz bazı çiçekler az suya ihtiyaç duyarken bazı çiçekler çok suya ihtiyaç duyuyor. Evlenirken dikkat etmemiz gereken ikinci husus da tam olarak budur. “Ya erkekler böyle, kadınlar zaten şöyle!” deyip karşımızdakini tanımadan beklentilerini bilmeden “zanlarımızla” hareket etmek ve seçim yapmak maalesef sonrasında büyük problemler yaşamamıza sebep olabilir. O zaman ben evliliğin ilk aşamasında “eşimin ya da eş adayımın ne oranda neye ihtiyacı var”ı keşfetmeye çalışmalıyım. 

Yine çiçeğe geri dönelim. Öğrendik ki çiçeğin şu oranda suya, toprağa, havaya, suya ihtiyacı varmış. Sonrasında soracağımız soru şu olmalı kendimize. “Ben çiçeğin bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek miyim? Bu maddeye evlilik açısından baktığımızdaysa şöyle bir örnek verebiliriz. Mesela yemek yemeyi çok seven ama bir yumurta kırmayı bilmeyen hatta mutfak işlerinin tamamen kadına ait olduğunu düşünen bir erkekle yemek yemeyi sevmeyen yine yapmaktan da hoşlanmayan bir kadının evlenmesi çok abes olacaktır. Bazen çok basit gördüğümüz durumlar evlilik hayatını zehir edecek güçte olabilir. Evet ben de eşimin bütün ihtiyaçlarını karşılayamam, eşim de benim bütün ihtiyaçlarımı karşılayamaz. “İnsan olmamız bunun için yeterli bir bahanedir. Ama evlilik öncesinde karşılıklı olarak ihtiyaçlarımızın ve vazgeçemeyeceklerimizin farkında olmak daha sağlıklı ve daha bilinçli bir evlilik yapmamıza vesile olacaktır. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.