Hava Durumu

Din ve psikoloji işleri

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 07:30

2 hafta sonra "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik" için yüksek lisansa başvuracağım. O yüzden mülakat ve yazılı sınav için çok sayıda makale ve kitap taraması yapıyorum. Bazen çok ilginç bilgilerle karşılaşıyorum. İşte o bilgilerden bir tanesi:

"Çağdaş psikolojiye olan ilgi, özellikle ABD'de 'Amerikan Psikoloji Derneği (APA)'nın faaliyetlerine başlamasıyla kurumsallaşmıştır. Dini psikoloji çalışmaları da bu dernek çatısı altında 1946 yılında kurulan 'Amerikan Katolik Psikoloji Derneği' ile başlayarak, 1970 yılına kadar bu dernekle birlikte faaliyetlerini yürütmüştür. 1970 yılında yine Amerikan Psikoloji Derneği çatısı altında isim değiştirerek 'Dinsel Konularla İlgilenen Psikologlar' adıyla din psikolojisi çalışmaları 1976 yılına kadar devam etmiştir. Son olarak 1976 yılında Din Psikolojisi - 36.bölüm adıyla bugünlere ulaşmıştır."

Din ve psikoloji...

Maalesef ülkemizde dini, meslekten, bilimden kısacası hayattan çekmeye çalışan bir güruh mevcut. Buna rağmen batı ülkelerine, Amerika'ya, Avrupa'ya baktığımızda işler daha farklı. Ülkemizde dahi "APA ONAYLI" diye övdüğümüz yayınların çatısı altında daha kaç yıl önceden din ve psikolojinin bir arada kullanıldığı dernekler kuruluyor. Fakat konu bizim ülkemize bizim dinimize geldiğinde işler değişiyor. Neden değişiyor kısmını beyin fırtınası olsun diye sizlere bırakıyorum.

Din ve psikoloji işlerini birbirinden ayıran, ayırmaya çalışan insanların olduğu Müslüman bir ülkeden sesleniyorum:

"Sekülerleşmişbir psikoloji, insanı yolda bırakır. Sonsuz bir huzur için sonsuz ve aşkın bir güce ihtiyaç vardır."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.