Hava Durumu

Aşırı iyi niyet

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 06:30

Geçen gün minik bir fuarda geziyordum. Çok bilindik bir yayınevinin çocuk kitabına denk geldim. İçeriğini bilmiyorum. Anlatılmak istenen konunun nasıl aktarıldığını da bilmiyorum. Fakat bildiğim ve çok önemsediğim bir konu var ki: Kitabın kapağı.

Kitaba ilk baktığımızda şunları görüyoruz:

  • "Dinimi öğreniyorum" serisi
  • "Cennet" konusu
  • Çocuk mu kadın mı belli olmayan bir çizim (sürmeli, iri gözler ve çok iri bir dudak...)
  • Kafasında takke, yüzünde sakal olan ve çocuğa sarılan yaşlı bir adam.
  • Daha ayrıntılara dalacak olursak: Hristiyanlığı çağrıştıran hale ve çam ağaçları...

İnsanları uyarmak ve farkındalık oluşturmak adına bu kitabın kapağını ve yayınevini sosyal medya üzerinden paylaştım. Uzun senelerdir elinde bu kitap olan insanlar mesaj gönderdiler: "Farkında değildik." dediler. Zaman geçti. Bir mesaj daha geldi. Beni üzen ve şaşırtan bir mesaj. Bir hanım bu kitaplarla büyüdüğünden, bu kitapların faydalılığından söz ediyordu ve ne yazık ki içeriğini bilmediğim bir kitabı bu şekilde paylaşmamın uygun olmadığını söylüyordu.

Çok iyi niyetliydi bu hanım. Cenneti, namazı, orucu bu kitaplarla öğrenmişti.

İyi niyetli olalım fakat her alanda itidalli olmayı unutmayalım. İyi niyet konusunda da... Çünkü aşırı iyi niyet, istismarı görmezden gelmemize, istismarcıya hak vermemize, istismara uğrayanı  suçluymuş gibi aksettirmemize sebep olur. Ve niyeti kötü insanların iyi niyetli savunucuları olmaktan Allah'a sığınalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.