Hava Durumu

Zamanında deva zamanla şifa olur

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 06:30

Bazen bazı şeylerin zamanını beklemek gerekir, bazen de zamanını geçirmemek. Hani bazı durumlarda zamana bırakmak nasıl şifa ise, zamanında olması devadır. Bazı durumları zaman olgunlaştırırken kimi durumu da zaman zorlaştırır. En basitinden kıyas yapmak gerekirse; elbisemize dökülen bir lekeyi bile hemen temizlemek mi kolaydır yoksa bekleyip kuruyunca mı?

Çözümlenmesiya da düzeltilmesi gereken durum neyse, bu taze iken yapılmalıdır. Bir çocuğa yanlış bir davranışı ya da duyguyu öğretirken bunu daha yeni iken yapmalıyız. Yoksa zaman geçtiğinde ve bu durum kalıplaştığında işimiz de zorlaşır. Bazen de baskıladığımız öfke, zamanla nefret sonra da kin olur. Anlaşılmamak, kendini ifade edememek ya da çaresizlik hissi zamanla tehlikeli duygulara dönüşebilir. Hayatta da bazı durumlarıhemen müdahale etmek ya da çözümlemek gerekir. İlk aşama zamanında olmalıdır, ikinci aşama da zamanla olmalıdır. Zamanında müdahale hayat kurtarır değil mi? İşte zamanında müdahale edilmemiş kangren olmuş duygular bize zamanın geri kalanını zehiredebilir. Her durumda tedavi zamanında, iyileşme isezamanla olur. Bazen de yaşadığımız bir acının hafiflemesi için mutlaka zaman gerekir.

O anda bize dünyayı zindan eden bir şey, belli bir zaman sonra artık eskisi kadar acıtmaz.İşte deva ilk başta ne yapılması gerektiğini bilmektir. Şifa ise zamanın bize bahşettiğidir.Tabii ki zamanın şifası da yine ilk anda yapılan doğru müdahale ile ziyadeleşir.Zaten devası olmayan tek şey ölümdür. Geri kalanınAllah'ın izniyle çaresi de şifası da bulunur.Aslında şifanın kendimizde olduğunu bilsek ve nefesimizi daraltan her neyse, bir nefeste söyleyip bitirsek belki de her şey çok daha kolay olabilir.Çünkü içimizde tuttuğumuz her şeyi zaman büyütür, açığa çıkarıp yüzleştiğimizde ise zaman iyileştirir. Yeterki zamanı doğru kullanmayı ve zamanın nerede şifa nerede eza olduğunu bilelim. Yoksa ne zamanında gelmeyen devadan ne de zaman almayan şifadan bir hayır göremeyiz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.