Hava Durumu

Yeni başlangıçlar

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 07:30

Hayatta her zaman yeni başlangıçlara ihtiyaç vardır. Çünkü her şeyin bir sonu vardır ve aslında her son yeni bir başlangıçtır. Bazen bu sonlar zamanı geldiği için olur, bazen de bizim bir şeyleri sonlandırmamız gerekebilir. Çünkü hayatta yeniliklere adım atmak ancak bu şekilde mümkündür. Bazen vazgeçmemiz gereken şey ayrılmak istemediğimiz bir şey de olabilir. Ama aslında bu daha iyisi ve güzeli için ondan vazgeçmektir. Çünkü her zaman, daha iyiye ulaşmak bir bedel ister! Bu hayatta başarılı olanlar rahatından vazgeçenlerdir. Mutluluğun sırrına erenler en büyük zorlukların üstesinden gelenlerdir.

En sabırlı kişiler büyük acılara direnç göstermiş olanlardır. Yani her güzellik bir zorluğun içinde saklıdır. O yüzden her yeni başlangıç sancılıdır ama yeni doğan güneş gibi umut doludur. Her insan için bu süreç zorludur çünkü kişi konfor alanından çıkmayı ve bir şeylere sıfırdan başlamayı gözünde fazla büyütür. Halbuki her şey ilk adımda gizlidir. Biz ilk adımı atarsak yol bize görünür ve her zaman, yolun sonuna odaklanmaktansa yolculuğun tadını çıkarmak çok daha keyiflidir.

Yeni bir şey düşüncesi çoğu zaman bizi tedirgin etse de aslında yenilikler bizi heyecanlandırır, enerjimizi yükseltir ve mutluluk verir. Oyüzden kendimizi sınırlandırarak yaşamaktansa, farklı bir bakış açısı geliştirmenin yollarını aramalıyız. Yenilikçi, cesaretli ve olumlu bir bakış açısı hayatımızı kökten değiştirebilir. Hayatımızdaki kişiler aynı kalsa da onlarla olan ilişkilerimiz yeniden şekillenir. Olaylara karşı geliştirdiğimiz olumlu bakış açısı sayesinde artık her şey daha farklı gelişir.

Kendimize kattığımız yenilikler, insanların bize karşı bakış açısını ve tutumlarını değiştirir. Yani değişim ve yenilikte hayat vardır ve inanın bunu uygulamak sandığımız kadar zor değildir. En azından içinde bulunduğumuz zor durumları değiştirmeye değecek kadar güzeldir. Sadece biz bunu istemeli ve harekete geçmeliyiz. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; bebek iken ilk adımı atmaya cesaretimiz olmasaydı, bu hayat denen yolda asla yürüyemezdik!

Sağlıcakla ve farkındalıklakalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.