Hava Durumu

Vazgeçişler

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2022 13:52

Hayatımız vazgeçişlerle doludur. Kimini biz seçmişizdir, kimine mecbur kalmışızdır. Ama nihayetinde olmayan olmamıştır, vakti gelen gitmiştir.

Bazısı iyi kimiz olmuştur, bazısı keşkemiz!

Peki, bu vazgeçtiklerimiz hayatımızda olsaydı ne olurdu? Var olmaları mı bizim için iyi olurdu, yok oluşları mı bize bir şeyler kazandırdı işte asıl burası önemli!

Neden buraya değindim biliyor musunuz? Çünkü her vazgeçiş ardında pişmanlıklar ve keşkeler bırakır. Bazen kararımızın arkasında duramadığımız, bazen de aldığımızdan karardan duyduğumuz pişmanlığımız keşkelere dönüşür. Öncelikle şunu kabul edelim; doğru ya da yanlış, kararlarımıza sahip çıkmamız gerekir. Bizim yanlış kararımız bile, başkasının bizim yerimize verdiği doğru karardan daha iyidir. Keşkeler hiçbir şeyi geri getirmediği gibi, diğer alacağımız kararlara da gölge düşürür. Kendinden emin olmak yanlış karar almamak değil, aldığı her kararın arkasında durmaktır. Evet, belki zamanında bir şeylerden vazgeçmek zorunda kalmış olabiliriz fakat emin olun gidenden fazlası gelmiştir. Her vazgeçiş bir başlangıcın kapısıdır. Her kayıp gelene yer açmak içindir. Babamın bir sözü vardır, bize çocukken bir şeyden vazgeçmek zor geldiğinde; “sevdik gitmeden sevdik gelmez” derdi. Yani bir şeylerin olması ya da gelmesi için, başka bir şeylerden vazgeçmek gerekir. Kendinize “ben nelerden vazgeçtiğim için neleri hak ettim” diye hiç sordunuz mu? Mesela bazen insan çok zengin olmak ister ve olur. Ama bunun için nelerden vazgeçti acaba; mutluluğundan, özgürlüğünden ya da rahatından mı? Hiçbir şeyden vazgeçmemiş olabilir mi derseniz; hiç sanmıyorum! Bazen de mutlu ve huzurlu olmak için insanlar nelerden vazgeçiyorlar, tahmin bile edemeyiz. Bu yüzden hayatınızdaki vazgeçişlerin yasını tutmaktansa, onların size gönderdiği hediyeleri görmeye çalışın.

Bilmemiz gereken bir diğer önemli unsur da şu; her şeyin bir vakti vardır. Olmak için de bitmek için de her şey vaktini bekler. Vakti gelen olur, vakti dolan biter, gitmesi gereken gider. Bazen biz istemesek de bu olur, ama olmasında da olmamasında da bizim için hayır vardır. Evet, biz birçok şeyi yaparız, başarırız, atlatırız. Ama hepsi Allah’ın takdir ettiği zamanda olur. İstediklerimiz bazen olur bazen de olmaz, ikisinde de bizim için hayır vardır. Bazen de olacaktır ama bizim beklemeye sabrımız olmadığı için biz vazgeçmişizdir ve sonra da olmadı demişizdir. Yani aslında her vazgeçişten, gerektiği için vazgeçilmemiştir…

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.