Hava Durumu

Unutmayın çünkü…

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 12:07

“Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz!” Bu söz içimde hep farklı duygular uyandırır.Biraz içim burkulurken, özündeki o güç bana kendini hep hissettirir. Bu sözün verdiği en önemli ders; insanın yaşadığı zorlukları hiçbir zaman unutmaması gerektiğidir. Zaten hiç kimseo zorlukla birlikte hissettiği duyguyu unutmaz ve belki de kişiyi bu güçlü kılar. Aslında yaşadıklarımızdan ders almak için de unutmamamız gerekir. Kin tutmak, stres yapmak ve sürekli geçmişten şikâyet etmek için değil ama! O yaşadığımız acının ya da zorluğun bizi nasıl olgunlaştırdığını görmekve bu tecrübeyle hareket etmek için hatırlamalıyız.

Zaten acıyı yaşandığı yerde bırakmayı bilmeliyiz çünkü sürdürmenin bize hiçbir yararı yoktur. Hayat her şeye rağmen devam eder ve insanın en büyük acısı bile soğur. Çünkü insanoğlubu şekilde yaratılmıştır. Aksi takdirde hayatımıza devam edemez,acımızla yok olur giderdik. İnsan şu hayattaen çok zorluklarla güçlenir, yaşadığı sıkıntılarla olgunlaşır. Hamur bile ekmek olabilmek için kızgın ateşe girmek zorundadır, yoksa sadeceçiğ hamur olarak kalır. İnsan da aslında bir nevi pişmeden gerçek anlamda olgunlaşamaz. Dünya meşakkatyeridir ve imtihan olmak insanın kaderinde vardır. Tam anlamıyla olgunlaşmış ve bilgeleşmiş insan;yaşadığı her şeye tecrübe gözüyle bakar ve ders almaya odaklanır. Hayata toy bakan insan ise zamanını sadece yaşadıklarınahayıflanarak geçirir ve asıl alması gereken dersi hep kaçırır. Halbuki şikâyet,yaşanan hiçbir şeyi telafi etmez ya da düzeltmez. Aksine hayatı daha çekilmez hale getirerek diğeryaşadıklarımızdan da zevk almamıza engel olur.

Evet yaşadıklarımız zor olabilir, derin izler bırakmış olabilir, belki gerçekten canımız çok yanmıştır. Ama biter, her şey geçer ve ardında sadece hissettirdikleri kalır. Eğer o hisleri doğru yönetemezsek;üstü küllense bile için için yanmaya devam eder. O zaman burada yapmamız gereken nedir onu bilelim. O acıyı tekrar tekrar dile getirip taze tutmanın, canımızı yakmaktan başka bize hiçbir yararı yoktur! Onları hatırlayalım evet, ama aldığımız dersi unutmamak için. Hatırlayalım; ama o yaşadığımız şeyin bizi ne kadar güçlendirdiğini görmek ve ne kadar olgunlaştığımızı fark etmek için. Zaten yediğimiz ayazı unutursak, ne yazık ki o zaman her zorlukta mücadeleyesil baştan başlamak zorunda kalırız!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.