Hava Durumu

Umudunuz olsun

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 06:30

Hayatta başıma gelen en güzel şeyler hep inancım sayesinde gerçekleşmiştir. Hayatımı değiştirmeye ve geliştirmeye yönelik aldığım karalarda, tüm imkânsızlıklara rağmen inancım sayesinde imkânların kapıma kadar geldiğine defalarca şahit olmuşumdur. Bir keresinde yurt dışına çıkmama sayılı günler kala vizemin onaylanmadığı haberini aldım. Ama gideceğime o kadar yürekten inanıyordum ki; ilk işim eve gidip valizimi hazırlamaya başlamak oldu. Vizenin onaylanmama ihtimali olduğunu söylediler, ben hazırlıklarıma devam ettim, alışverişimi yaptım, kıyafetlerimi hazırladım.

Çevremdeki herkes bana "önce belli olsaydı da öyle hazırlık yapsaydın, gidemezsen üzülürsün" dediler, ben de "belli zaten ben gidiyorum" dedim. Evet vizem onaylandı ve bana haber geldiğinde valizim çoktan hazırdı. Gerçekten inanmak bambaşka bir duygu. İnsanlar olmaz, yapamazsın dedikçe o inanç daha da pekişiyor. Belki siz de buna benzer durumlar yaşamışsınızdır. Ya da sadece inancınız ve umudunuz kırıldığı için vazgeçtiğiniz şeyler olmuştur. Çok sevdiğim bir söz vardır; "Güzel şeyler sabredenlere gelir, daha güzel şeyler vazgeçmeyenlere gelir, en güzel şeyler inananlara gelir!" Eğer hayatta istediklerinize ulaşmak istiyorsanız, kararlı, sabırlı ve inançlı olmalısınız. Buna benzer yaşadığım birkaç olayda da beni istediklerime ulaştıran önce inancım olmuştur. Ama tabi ki inancınızı somut hale geçirmek şartıyla! Oturduğunuz yerden inanmak yetmiyor.

Kalkıp mücadele etmeniz ve başaracağınıza şüphesiz inanmanız gerekiyor. Şu anda bir yerlerde birileri bizim imkânsız dediğimizi başarıyor. Bizim için sadece birer hayalden ibaret olan şeylere ulaşıyor. Peki nasıl mı? Tabi ki inanarak ve azmederek! Herkes bir şeyleri başarmak ve isteklerine ulaşmak ister. Ama çok az kişi gerekeni yapar. İnsanın cesaretini pekiştiren inancıdır. İnanmak da sonuna kadar bu inancı korumaktır aslında. Ne zamana kadar? Tabi ki başarıncaya kadar! Evet kolay değil biliyorum. O yüzden emeğinin karşılığını alanlar, sonuna kadar yürekten inananlar. Hayatta her zaman iki alternatifimiz vardır; kazanmak ya da kaybetmek.

Kazanmak için ise iki tane şartımız vardır; inanmak ve sonuna kadar mücadele etmek! Güzel şeyler olacak! Ama biz inanırsak ve karalı olursak! Hadi kalkın, o vazgeçtiğiniz şeyi bir daha deneyin ve bu defa sonuna kadar mücadele edin. Başarabilirsiniz, yeter ki inancınız ve umudunuz olsun.

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.