Hava Durumu

Senin kendinle derdin ne?

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 06:30

İnsanın aslında en büyük düşmanı önce kendisidir çünkü kişinin kendine verdiği zararı kimse veremez. Buna bir örnek vermek istiyorum. Benim yakından tanıdığım bir insan vardı ve bu kişi genelde mızmız bir insandı.

Bunu şu anda daha iyi fark edebiliyorum ki; o kişinin içinde taşıdığı, çözümlenmemiş o kadar çok öfkesi vardı ve kendine en başta burada kötülük ediyordu.

Sonra bu kişi kansere yakalandı ve kısa sürede hayatını kaybetti.

O zamanlar bu bana gayet normal gelmişti çünkü kanserden kurtulmak kolay değil diye düşünüyordum.

Aradan yıllar geçti ve yakın zamanda bana gelen bir danışanım bu konudaki bütün fikrimi değiştirdi. Danışanım kanseri yenmiş birisiydi ve kaybettiğim yakınımla rahatsızlığı aynıydı, hatta daha ileri seviyedeydi.

Kendisi bu hastalık sebebiyle on sekiz büyük operasyon geçirmişti ve tedavileri de hala devam ediyordu.Hatta birkaç ay önce yine büyük bir operasyon daha geçirdi.

Çoğu zaman bana hep şunu söylerdi; "aslında hiç kesilmeyen ağrılarım var ama artık ben onları kabul ettiğim için kafama takmıyorum, o zaman da o kadar hissetmiyorum" diye.

Şimdi tüm bunları yaşayan bir insan hayal ettiğinizde; bitkin, hayattan bezmiş, yaşamaktan zerre lezzet alamayan bir insan düşünebilirsiniz.

Fakat tam tersi, ben tüm bunları öğrenmeden önce kendisini tanıma fırsatı buldum ve sonrasında duyduklarıma inanamadım.

Çünkü danışanım o kadar enerji dolu, güler yüzlü ve pozitif bir insan ki şaşarsınız.

Ve tabi ki tüm bu hastalığının yanında uzun bir süre evladıyla ilgili öyle şeylerle mücadele etmiş ve başarmış ki inanın takdire şayan.

Benim kendisinde en çok etkilendiğim de şuydu; tüm bu zorlukları ve olumsuzlukları anlatırken tebessüm ederek ve yaşadıklarıyla barışık bir şekilde anlatmasıydı. İnanın bir an bu insan normal mi acaba diye düşünmeden edemiyorsunuz.

Fakat asıl olması gerekenin bu olduğunu bildiğim için bu düşünce sonunda yerini hayranlığa bırakıyor.Bu verdiğim en uç noktada bir örnekti.

Aslında kendimizi gereksiz yere üzdüğümüz, tükettiğimiz ve çok kolay vazgeçtiğimiz o kadar çok örnek var ki! Lütfen çok geç olmadan kendimize yaptığımız haksızlığın farkına varalım.

Her zaman söylerim;hayatta birçok şeyle kolayca mücadele edebilen insanlar, kendine değer veren insanlardır.Biz güzellikleri hak ettiğimize inanırsak, inandığımız şey o zaman gelir bizi bulur!

Çünkü hayatla barışmanın yolu önce kendinle barışmaktan geçer...

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.