Hava Durumu

Neden bütün masallar mutlu sonla biter?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 07:30

Çocukluğumuzdan beri okuduğumuz masallar hep mutlu sonla biter. Adı üstünde masal ya, zaten onlara da mutlu son yakışır değil mi? Ama tabi ki oraya kadar her masalın bir de kötü karakteri vardır. Bunun yanında da iyi bir ana karakter. Ana karakterimiz başına gelen onca talihsiz olaya rağmen, ona kötülük yapmaya çalışanlara rağmen, genellikle iyi kalpliliği ve her şeyin bir gün çok güzel olacağına inancı sayesinde mutlu sona kavuşur. Şimdi şu nokta hayatımızda öyle bir yer ediyor ki; iyilik her zaman kazanır. Yani bu hayatta bize yapılanlara rağmen içimizdeki iyiliği koruyabiliyorsak zaten zafer bizimdir. Tabi bir de işin şu yönü var; insan mutsuzluktan her zaman korkmuştur.

Hayatın masallardaki gibi toz pembe olmasını kim istemez ki? Ama ne yazık ki; mutsuzluktan bu kadar korkan insan, her fırsatta kendini mutsuz etmekten de geri durmaz. Aslında bu hayatta herkes kendi masalını yazar ve kendi kendinin kahramanıdır. Bu masalın mutlu sonla bitip bitmeyeceğine de ancak kendisi karar verir. Başkasının masalına imrenen, zaten kendi masalının sonunu baştan yazmıştır. Şunu kabul edelim; mükemmel hayat diye bir şey yoktur! Hayatını mükemmel kılan insan vardır. Mükemmellik, mutluluk ve zenginlik aslında göreceli kavramlardır. Birine göre mutluluk için sadece sağlık ve huzur yeterliyken, bir başkası için mutluluk başarı ve zenginliktir. Ya da zenginlik dediğimiz şey nedir? Paraysa eğer, insan bu dünyadan göçerken neden yanında götürmüyor o zaman? Para insanı mutlu ediyorsa, öyleyse onca mal mülk içinde mutsuz olanların derdi nedir? Mükemmel bir hayat herkese göre değişir emin olun. Mutlu ve zengin olmanın da herkese göre değiştiği gibi.

Eğer ki bizim masalımız da mutlu sonla bitsin istiyorsak, o zaman her durumda mutlu olmayı başarabilmeliyiz. Çünkü bu masalın ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Belki de mutlu sonu beklerken asıl mutlulukları kaçırıyoruzdur, kim bilir? Beyaz atlı bir prens beklerken, mutluluğun onda olduğunu nasıl garanti edebiliyoruz? Ya da mutlu olmak için zengin olmayı beklemek ne kadar akılcı? Mutluluk gerçekten de her şey mükemmel olduğunda mı mümkün? Şimdi hayat denen bu masalı yeniden yazalım mı, ne dersiniz? Masalımızı mutlu yaşarsak mutlu biter. Mutsuz olmaktan korkarak, mutlu olmayı bekleyerek, avuçlarımızda duran mutluluğu heba etmeyelim. İnsanın masallarda aradığı o mutluluk; kalbindeki iyilik ve inançtır. İçimizde bunlar var olduğu sürece, zaten her masal mutlu sonla biter.

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.