Hava Durumu

Mutlu son değil hayırlı son

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2022 02:54

Her son mutlu bitmez ama hayırlı biter. Sanırım hayatın en ilginç yanı budur. Mutlu ya da mutsuz yaşanan her şey bizim için mutlaka hayırlıdır. İnsan her zaman istekleri olsun, mutlu olsun ister. Çoğu zaman da istediği şey olduğunda mutlu olacağını düşünür. Fakat çok kez isteği olduğunda kavuştuğu mutluluğu kısa sürer. Bunun birkaç sebebi vardır; birincisi o sahip olduğu şeyin aslında kendisini o kadar da mutlu etmediğini fark eder. İkincisi isteğine kavuştuğu anda o şey cazibesini yitirir çünkü ona sahip olma arzusu daha baskın bir duygudur. Üçüncüsü ise istediği şey sahip olana kadar kendisine bambaşka görünür ve aslında bir hüsrandır. Hani derler ya davulun sesi uzaktan hoş gelir diye.

O zaman bu konuda şöyle düşünebilir miyiz? Bizim için neyin hayırlı olduğunu ve bizi asıl mutlu edecek şeyi hiçbir zaman tam anlamıyla bilemeyiz. Öyleyse ne yapmalıyız ki mutlu ve tatmin olalım? Tabii ki yaşadıklarımızla barışık olarak ve her ne olursa olsun kabule geçerek. İnsan bu hayatta hedeflerine ulaşmak, başarılı ve mutlu olmak için her zaman mücadele etmeli, elinden gelenin en iyisini yapmalı. Fakat hiçbir şeyin de nasibinden öteye gitmeyeceğini bilmeli. Böyle düşündüğünde umduğu sonucu alamasa bile mutsuz olmaz ve mücadeleden vazgeçmez. Yaşadığı olumsuzlukta bile Allah’ın kendisi için bir hayır tayin ettiğini bilir ve isyana düşmez. Her zaman söylerim ve yürekten inanırım; Allah hiçbir zaman kuluna zulmetmez! O an felaket gibi görünen şeyin ileride karşımıza ne gibi bir mükafatla çıkacağını bilemeyiz.Öyle şeylere şahit olmuşuzdur ki; zamanında delicesine istediğimiz bir şeyin, gün gelip de olmadığına şükretmişizdir. Öyleyse aldığımız sonucun ne olduğuna değil ne olursa olsun bizim için hayırlı olduğuna odaklanmalıyız.Eğer bunu başarırsak hayatı geniş karşılamış oluruz ve tüm yaşadıklarımızla barışık huzurlu bir yaşama kavuşuruz. Hayatın akışına müdahale edemeyiz fakat bu olumlu bakış açısıyla bizim payımıza düşen kısmın gidişatını belirleyebiliriz.

Aldığımız her olumsuz sonuçta, yaşadığımız her üzücü olayda karalar bağlamak inanın hayatı kendimize zehretmekten başka hiçbir işimize yaramaz! Söylemesi kolay mı? Hayır tam tersi bunu yaşaması zor! Daha mutlu ve huzurlu olmanın tek formülü budur, benden söylemesi. Ama biz böyle mutsuz huzursuz iyiyiz diyorsanız tabii ki orasıda sizin tercihiniz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.