Hava Durumu

Kendine bir iyilik yap!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2022 02:30

Her şeyin çıkar ve menfaat üzerine kurulu olduğu bu dünyada yapılan her iyiliğin altında bir art niyet arıyoruz. Çıkarsız bir selamı bile birbirimizden esirgediğimiz için ne yazık ki altından ne çıkacak diye şüphe duyar olduk!

Sanırım insanlık vasıflarının yitirildiği ve iyi niyetin yok olduğu günümüzde insanlar da her şeye etkiye tepki olarak karşılık vermeye başladılar. Karşılıksız iyiliğin maalesef hükmünü yitirdiği aşikâr. Hal böyle olunca da bu durumdan en çok ruhumuz yara aldı. Çünkü hiçbir karşılık beklemeden yapılan iyilik aslında şifadır, sadakadır. Psikolojik sorunların üstesinden gelebilmek için yapılacaklar listesinin başında iyilik yapmak vardır.  Hiç fark etmeksizin herhangi bir canlıya iyilik yapmak insan olmanın en erdemli özelliğidir. Herhangi bir insana bir anlık dahi tebessüm ettirebilmenin hiçbir para birimiyle ölçülemeyecek kadar büyük bir değeri vardır. İyilik yapmak istisnasız ruhun gıdasıdır. Bu yüzden zarar görmeden nasıl iyilik yapabiliriz bunu çok iyi öğrenmeliyiz. Çünkü ne yazık ki iyiliğin kötülük doğurduğu zamanımızda insanlar her yerden ve herkesten bir tehlike bekler oldular. Öyle ki en acı darbeyi en güvendiğimizden alıyoruz ya da en çok iyilik yaptığımızdan nankörlük görüyoruz. Hal böyle olunca maalesef bunun kurbanı da asıl iyiliği hak eden insanlar oluyorlar. Öyleyse iyilik yapmaktan, insanlara güvenmekten vaz mı geçelim, bize ne yapılıyorsa aynısıyla mı karşılık verelim? O zaman bu dünya yaşanılmaz bir hale gelmez mi, kötülük ve kötü insanlar her yerde kol gezmez mi? Artık iyi kalmayı başarmak iyilik yapmaktan daha önemli bir hale geldi, o yüzden bunun dengesini çok iyi kurmalıyız. Eğer ki her zaman ve herkese iyilik yapmayı kendimize görev atfetmeyi bırakırsak insanlar da bunu kullanamazlar. Çünkü sürekli yapılan şey iyilik olmaktan çıkar ve vazife olur. Tedbirsiz yapılan iyilik maalesef saflıktır ve insan ders almadığı için zarar görmeye devam eder. Evet iyi olalım ama herkese karşı saflık derecesinde değil. İyilik yapalım ama insanların iyi niyetini suistimal edip kullananlara değil! Yaptığımız iyilik bizi tüketiyorsa ve yıpratıyorsa zaten iyilik değildir çünkü insan kendine kötülük ederek başkasına iyilik yapamaz!

Kısacası kime, nerede ve neden iyilik yapmamız ya da yapmamamız gerektiğini bilirsek asıl iyilik bu olur. Eğer ki siz de her şeye rağmen iyi bir insan olmak istiyorsanız; önce kendinize bir iyilik yapın ve birilerine iyilik yapacağım derken kendinize haksızlık yapıp yapmadığınıza bakın!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.