Hava Durumu

Kendine bir iyilik yap!

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 07:30

Hayatında hedefleri ve hayalleri olmayan insan yorgundur. Çünkü mücadelesinin bir anlamı yoktur. Yaşadığımız zor şartlar içinde nasıl hayal kuralım ama değil mi? Neden? Hayal kurmak kaç para ki? Ee ümidimizi kıran bir sürü şey var onları ne yapacağız? Moralimizi bozan ve motivasyonumuzu düşüren onca sebep içinde oturup bir de hayal mi kuracağız? Öyle tabii! Oturup o moral bozucu şeylere kafa yormak, bıkkın ve negatif enerjiyle yaşamak daha mantıklı (!) Biz o sorunlara odaklandıkça onlar daha da büyüyor. Bu durum enerjimizi iyice düşürdüğünden yaşama sevincimiz falan kalmıyor. Bu negatif enerjiyüzünden gösterdiğimiz olumsuz tutumlarla başka sorunlar da meydana geliyor. Zaten canımız sıkkın, bir de üstüne bu etkiyle çevremizdeki insanları da kırıyoruz. Sonra bu kadar olumsuzluk üst üste gelince hayatı ve neden var olduğumuzu sorgulamaya başlıyoruz! Yeter mi? Bence yetti de arttı bile! Evet özetle sürekli kendimize yaptığımız eziyet bu!

Neden peki? Hayal kurup hayal kırıklığı yaşamaktansa, böylesi daha kolay sanıyoruz da ondan. İnsanın şu gelip geçici hayat için, gelip geçici dertler için zaten zor olan durumu kendine daha da zorlaştırma arzusu hep bir muamma olarak kalacak sanırım. Yaptığımız her şeyi niye en zor yoldan yapmaya çalışıyoruz acaba? Nedense hiçbir şekilde şu hayatı kendimize kolaylaştırmak gibi bir derdimiz yok! Varsa yoksa dertliyiz, kederliyiz, problemliyiz,hastayız. Ne yazık ki şu hiç aklımıza gelmiyor. Neye sarılırsak onu sahipleniriz. Neyle çok meşgul olursak hayat felsefemiz o olur. Tabi ki bir de enerjimizin çekim gücüyle sürekli kaçtığımız ne varsa onları kendimize çekeriz.

Ee bu kadar olumsuz örnek yeter! Ben bile yoruldum. Hadi bu yazıyı okuduğunuz andan itibaren kendinize bir iyilik yapın ve artık olumlu düşünün. Hayal kurun, kendinize küçük küçük hedefler koyun ve hayatınızı güzelleştirmek adına harekete geçin! Şu kısacık ömür, biz gereksiz şeylerle uğraşırken avuçlarımızın arasından kayıp gidiyor. "Ah be kendimi boşu boşuna bunlarla üzüp ömrümü heba etmişim" dediğimiz gün gelmeden, bize sunulan en değerli hediyeyi, hayatımızı en güzel ve en verimli şekilde yaşayalım. Artık mutlu, huzurlu olalım vekendimizi hayallerle ödüllendirelim. Bilin ki mutluluk bizimle ilgili bir kavramdır, sahip olduklarımızla değil!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.