Hava Durumu

Kader motifi

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 11:45

Mutlaka sizin deşöyle dediğiniz olmuştur; “boşu boşuna yaptım, boşu boşuna gittim ya da şu kişi boşu boşuna hayatımda vb.” Peki sizce gerçekten öyle mi? O her neyse hayatınızda hiçbir anlamı olmadan sebepsiz var olmuş ya da öylesine sebepsiz yaşanmış olabilirmi?

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki; hayatımız mükemmel bir nizam ve intizam içinde, kusursuz bir ilahi plan ile kurulmuştur. Tek bir zerresi bile başıboş veyahut boşu boşuna yaşanmayacak kadar değerli ve eşsizdir! Olumlu ya da olumsuz, iyi ya da kötü her şey bu ilahi planın birer parçasıdır. İnsan hayatı tesadüfi olaylarla anlamsızlaşamayacak kadar muazzamdır.Her yaşanan ve her yaşayan, mütemadiyen işleyen bu planın kusursuz birer parçasıdır. Bilhassa insanın attığı tek bir adımda bile nice mesajlar ve hikmetler vardır. Adeta yürüdüğümüz yolu şekillendiren ve hayatımızın gidişatını belirleyen bazen o tek bir adım, tek bir söz oluverir. Hayatımıza boşu boşuna girmiş dediğimiz bir insan bize ardında onlarca ders bırakır. Eğer hayatımızda birçok şeyi öylesine gelişi güzel yaşamış olsaydık, bu bizim gibi son derece donanımlı yaratılmış bir varlığa büyük haksızlık olmaz mıydı? Her düşüncemiz, davranışımız, yaşadığımız her olay ve hayatımızda var olan her insan bu muazzam kader örgüsünü nakış nakış işleyen en ince detaylardır.Yani yaşadığımız her şeye bir ders birer tecrübe olarak bakmayı başarırsak bu hayatın sırrına ermiş oluruz. Ama sadece yaşadığımız olayın olumsuzluğuna ya da gereksizliğine takılırsak, olmaması gereken insanların varlığından yakınırsak önümüzde duran bütün mesajları okumadan çöp kutusuna göndermiş oluruz. Takıldığımız olumsuzluktan bir süre dahi olsa uzaklaşmayı başarıp kendimize bir format atabilmeliyiz, bazı şeyleri yeniden güncellemeliyiz. Çünkü aynı noktada takılı kaldığımız için hayat bize sürekli ikaz veriyor ama haberimiz yok! Sürekli hayıflanmaktan “aman onu boşuna yaşamışım, bunu boşuna tanımışım” diye şikâyet etmekten olumsuz moda almış aynı yerde debelenip duruyoruz.

Artık şunu çok iyi anlamalıyız; biz bir şeylere boşu boşuna dedikçe bu hayatı boşu boşuna yaşamış oluyoruz. O şikâyet ettiğimiz kader motifini boşu boşuna bir örüyor iki söküyoruz sonrada ortaya muazzam bir motif çıksın diye bekliyoruz. Aslında zaten her şey son derece kusursuzyaratılmış da niyeyse biz bir yerlerde ilmek kaçırmayı hiç ihmal etmiyoruz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.