Hava Durumu

Herkesin güneşi kendi içinde

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 07:30

Hani çevremizde bazı insanlar vardır. Adeta felaket tellallığı yaparlar. Her şeye olumsuz bir yorumları vardır. Her zaman en kötü ihtimali düşünürler ve en küçük sorunda bile sanki dünyanın sonu gelmiş gibi davranırlar. Kendilerine kötülük ettikleri yetmezmiş gibi bir de çevrelerindeki insanların enerjisini sömürürler. Bu meşhur pesimistler hemen hepimizin çevresinde mevcuttur. Peki bu kadar olumsuz olmanın insana ne getirisi var ki; bu tarz insanların sayısı bir hayli fazla? Getirisi değil de fazlasıyla götürüsü var aslında. Hayatımızdan bir sürü güzelliği götürüyor farkında değiliz. Zaman zaman biz bile bu insanların etkisinde kalarak ümitsizliğe düşebiliyoruz. Öyleyse üzerimizdeki olumsuz etkiyi bertaraf ederek kendimize dönmeliyiz. Negatif insanlara inat, pozitif olmalıyız. Her zaman kazanan taraf, baskın olan taraftır. Hayatımızı olumsuzluklarla dolduran insanlara karşı, özellikle olumlu düşünmeye ve konuşmaya dikkat etmeliyiz. Çünkü ağzımızdan çıkan kelimeler yaşamımızı şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Buna çok güzel bir örnek de Japon araştırmacı Dr. Masaru Emoto "Suyun gizli mesajı" isimli kitabı.

Su moleküllerinin düşüncelerimizden, duygularımızdan ve kullandığımız kelimelerden nasıl etkilendiğini anlatan Dr. Emoto, suyun söylenen sözlere, hissedilen duygulara, gösterilen görüntülere ve dinletilen müziğe göre nasıl bir değişim gösterdiğinden bahsediyor. Olumsuz etki ile su kristallerinin bozulduğunu, olumlu etkiyle ise muhteşem bir görünüme büründüğünü bize fotoğraflarla gösteriyor.

Vücudumuzun % 60'ının su olduğunu düşünürsek, tüm olumsuzlukların fizyolojik olarak da bizi etkilediği aşikardır. Yani biz olumsuz olursak bu zihnimizi ve ruh sağlığımızı bozduğu gibi, vücut sağlığımızı da bozuyor. Bu sebeple bizi strese sokan ve yoran insanlardan, ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Evet bazı ortamlarda bulunma, bazı insanlarla görüşme zorunluluğumuz olabilir. Fakat süresini ve etkisini azaltmak bizim elimizde. Olumsuzluklardan kendimizi korumak, soğuktan kendimizi korumak gibi aslında, her ikisi de bizim sağlığımız için. Birileri konuşur, biz bunları duyarız. Ama etkilenmemek elimizde.

Kendinden emin insan, duygularının, davranışlarının ve düşüncelerinin sorumluluğunu alır ve sahip çıkar. Biz kendimize güvenmediğimiz sürece insanlar bizi etkileyebilir.  Olumsuz insanların üzerimizdeki etkisinin sebebi budur. Özgüven kişinin baskın taraf olmasındaki en önemli etkendir. Bir münazarada haklı olan değil, tezini güçlü savunan kazanır. O zaman biz de kendimize ve savunduğumuz doğrulara güvenmeliyiz. Tüm olumsuz insanlara, felaket tellallığı yapanlara rağmen hayata hep güzellik penceresinden bakalım ve bunu onlara da bulaştıralım. Çünkü bu enerjiyi üretecek en büyük kaynak içimizde! Artık "işini kış tut, yaz çıkarsa bahtına" diyerek yaza hasret yaşamaktansa, tüm olumlu enerjimizle kış soğuğunu yaz güneşi gibi ısıtalım. İnanın herkesin güneşi kendi içinde. Tabi parlatmasını bilene...

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.     

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.