Hava Durumu

Her şey zıddını içinde taşır

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2021 06:30

İnsan hayatta hep kolayı sever ve ister. Ama kendisini huzura ve başarıya ulaştıracak her şey zordur. Çünkü her şey zıddı ile kaimdir ve zıddını içinde taşır. Mutluluk aslında mutsuzluk var olduğu için değerlidir. Hastalık sayesinde sağlığın kıymetini anlarız. Aslında böylelikle olumsuzluklar bize olumlu olanın kıymetini bilmeyi ve onun için çaba göstererek yaşamayı öğretir. Öyleyse şunu diyebiliriz; olumlu ve olumsuz her şeyin bir anlamı ve değeri vardır. Hayata olumlu pencereden bakmak için önce olumsuzlukların içindeki hikmeti görmek gerekir. Her şeyin bir sırrı vardır. Hayatın sırrı da aslında zıtlıkların birbirini tamamlamasında saklıdır. Mesela başarılı ve mutlu insanlar konfor alanını terk edebilen insanlardır. Yani aman rahatım kaçmasın diyerek başarılı olunmuyor.

Sorumluluk almak zordur ama çözüm üretmek için önce üstümüze düşeni yapmak gerekir. Bu da ancak olumlu düşünerek mümkündür. Fakat biz olumsuzluklara daha meyilli olduğumuz için bu bize hep zor gelir. Halbuki olumsuz olmanın doğurduğu sonuçlar daha zorludur. Tıpkı dikkatsiz davranarak hasta olduğumuzda hastalığın zor olması gibi. Sağlıklı yaşamak için birçok konuda itina göstermek meşakkatli görünebilir ama asıl zor olan sağlıksız yaşamak ve hastalıklarla mücadele etmektir. Şimdi yaşadığımız zorlukları şöyle bir gözden geçirelim ve düşünelim; neyi yapmak zor geldi de bunları yaşadık? Şu anda bir şeyleri değiştirme şansımız olsaydı neleri yapmazdık ya da neleri farklı yapardık?

Ee bu saatten sonra düşünsek ne olacak ne değişecek ki? Zaten olan oldu, yaşayacağımızı yaşadık değil mi ama? Tabi ki değil! Ne demiştik; her şey zıddıyla kaimdir. Başımıza gelen tüm olumsuzluklar yaşadığımız bütün başarısızlıklar bize sadece şunu öğretmek için var; doğruyu görmek ve uygulamak. Allah hiçbir şeyi bize eziyet olsun diye yaşatmadı ama biz kendimize eziyet ettik! Yaşadığımız hayatın sırrını çözemedik ki dersimizi alalım. Her başarının başarısızlıkta, her mutluluğun da mutsuzlukta saklı olduğunu göremedik. Olsun artık biliyoruz ama değil mi; her şey zıddını içinde taşır!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.