Hava Durumu

Hayata farkındalık penceresinden bakmak

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 07:30

İnsan, doğduğu andan itibaren gelişmeye başlar ve ömrünün sonuna kadar bu gelişim devam eder. Peki insan, kendinin ve bu gelişim sürecinin farkında mıdır? Gelişim aşamalarının ne kadarında aktif rol alır ve kendine özgü bir yol çizer? Akışına göre mi yaşar, yoksa kendi kişiliğinin ve yaşamının mimarı olmayı mı seçer?

Aslında hızla değişen dünyada, insanın yalnızca normal gelişim süreciyle yetinmesi pek mümkün değildir. Çünkü çağa ayak uydurmak, teknolojik değişimleri yakalayabilmek, ancak insanın kendisini sürekli bir adım ileriye taşımasıyla mümkündür. Üstelik insanın kendini geliştirmesi, hayatın zorlukları karşısında her zaman güçlü durmasını sağlar.

İnsan muhteşem yaratılmış, çok donanımlı bir varlıktır. Aklını kullanarak, tüm çağlarda kendine ait izler bırakmayı başarmıştır. Akıl her zaman insanın normal yaşantısının bir adım önünde ilerler ki; kişiyi hedeflerine götürebilsin. Tabi ki insanın öncelikle bunun farkında olması gerekir. Bu yüzden insanın kendini olumlu yönde geliştirmesi ve kendindeki potansiyeli keşfetmesi, ancak farkındalıkla mümkündür. İnsan yaşadığı her an, dört bir yandan kendisine ve yaşamına dair mesajlar alır. Bu mesajları okuma farkındalığına ulaşan kişi kendine bir yol haritası çizerek, gelişimini normalin çok üstüne taşıyabilir. Olumlu ya da olumsuz, yaşanan her olay insanın gelişiminde büyük önem taşımaktadır. Çünkü insan, hayatı yaşadıkları üzerinden anlamlandırır. Bu yüzdendir ki, insanın olumlu düşünmeyi ve olumlu bakış açısı geliştirmeyi öğrenmesi gerekir. Yaşanan her şey insan için bir anlam ifade ettiğine göre, en doğru yöntem içinde bulunduğumuz durumdaki öğretiyi doğru kavramaktır. Önemli olan, yaşanan olayın olumlu ya da olumsuz olması değil, bizim oradan kendimize ne çıkarımda bulunduğumuzdur. Ders niteliğinde bir çıkarımda bulunmak ve doğru tecrübe edinmek de ancak, doğru bakış açısı ve farkındalıkla mümkündür.

İnsan; bakmakla görmek, duymakla dinlemek, anlamakla anlamlandırmak ve bilmekle bilgelik arasındaki ince çizgiyi yakaladığında gelişmeye başlar. Gelişi güzel yaşamakla, gelişerek yaşamak arasında büyük bir fark vardır.

İnsan gelişmek istiyorsa; işe önce kendine ve yaşama dair farkındalık oluşturmakla başlamalıdır. Farkındalık, her durumda kişiyi bir adım öne taşır. Büyük resmi görmesine olanak sağlar ki; bu da her zaman doğru ve objektif bakış açısı demektir. Hayata doğru pencereden bakmak, kendinize ve yaşamınıza değer katmak için, gelin siz de bir adım atın. Yapacağınız en değerli yatırım, kişiliğinize yapacağınız yatırımdır. İnsan istediğinde, kendindeki potansiyeli ortaya çıkararak, hayatını yeniden şekillendirebilecek kadar güçlüdür. Çünkü insan, her zaman olduğundan fazlasıdır!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.