Hava Durumu

Hangi pencereyi istersin?

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 04:47

Yüksek bir bina düşünün; bu binanın en alt katındaki pencereden baktığınızda mı manzara daha güzeldir yoksa en üst kattan baktığınızda mı? En üst kattan gördüğünüz yerleri en alt kattan görebilir misiniz? Yani ne kadar yüksekte iseniz manzara da o kadar eşsizdir değil mi?

İşte hayatımız da böyledir; yaşam seviyemiz ne kadar yüksek ise bakış açımız da o kadar geniştir. Fakat benim burada bahsettiğim seviye hayat standartları değil, bizim kişilik seviyemiz. Yani birçok konuda kendini geliştirmiş, olgunlaşmış, bilge kişilikten bahsediyorum. Bu kişiler seviyesi yükseldikçe hayata çok daha geniş bir perspektiften bakarlar ve her zaman bulundukları noktadan büyük resmi görürler. Ayrıca bulundukları seviye yaşam kalitelerini artırır. Hep derim ya; yaşam kalitenizi yükseltin diye, ne yazık ki insanlar bunu içinde bulunduğumuz ekonomik duruma ve hayat şartlarına bağlamakta hiç gecikmiyorlar. Tamam o zaman içinde bulunduğumuz duruma kendimizi esir ederek bize bir kez sunulmuş bu hayatı heba edip gidelim. Benim şimdiye kadar en çok dikkatimi çeken şu olmuştur; hayatından ya da bulunduğu noktadan şikâyet eden insanlar bunu değiştirmek için hiçbir şey yapmazlar. Değiştiremeyecekleri için mi hiçbir şey yapmazlar ya da hiçbir şey yapmadıkları için mibir şeyler değişmez orası ayrıca irdelenmesi gereken bir konudur! Hayat inişli çıkışlı bir yoldur ve biz düşe kalka bazen de kaybolup yolumuzu tekrar bularak yol alırız. Düştüğümüz yerden kalkıp, yaralarımızı sarıp bu yola devam etmek zorundayız. Ya da düştüğümüz yerde kalıp orada şikâyet ederek yanımızdan gelip geçenlere imrenir dururuz. Şartlar ne olursa olsun insan denemekten, mücadele etmekten asla vazgeçmemelidir! Çünkü hayat kalitemizi sahip olduklarımız değil bizim ne olduğumuz belirler. İnsanın azmi ve cesareti yoksa her zaman bahanelerin ardına sığınır ve engelleri gözünde büyütür. Ama kendini ve hayatını anlamlı kılmaya kararlı insan engel tanımaz. Ne olduğu, ne kadar zaman aldığıyla değil bunu başarmak için ne yaptığıyla ve ne kadar gayret ettiğiyle ilgilenir. Yani bulunduğu yerden o binanın en üst katına çıkabilmek için bütün basamakları azimle tırmanır.

Eğer ki hayat kalitemizi ve kişilik seviyemizi imkanlarımızla sınırlandırırsak, yapabileceklerimizi ve bunu başarma potansiyelimizi asla keşfedemeyiz. Bütün değerimizi kendimiz değersizleştirdiğimiz için, bu hayattan beklediğimiz değeri de göremeyiz. Ne yazık ki bu hayatı bir bodrum katın penceresinden başkalarının adımlarını izleyerek yaşar gideriz…

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.