Hava Durumu

Göz alıcı aileler (!)

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2022 01:05

Aile olmanın son derece zorlaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Eş olmak da anne baba olmak da ne yazık ki hedefinden oldukça uzaklaştı. Evet bunlar her zaman zordu ve daima emek isteyen şeylerdi fakat günümüzde birçok faktör bunu daha da çıkmaza soktu. Adeta aile yapısının bozulması üzerine kurulmuş birçok tehlikeli yapı olduğunu fark etmemek mümkün değil. Hal böyle olunca da dört bir yandan gelen bu saldırının hedefinden kaçmak çok da mümkün olmuyor.

Hayat küçük ayrıntıların meydana getirdiği büyük bir bütündür. Tıpkı bir bina inşa etmek gibi düşünebiliriz. Genel yapısıyla bu bina bakıldığında sadece bir beton yığınıdır fakat ona hayat veren aslında diğer küçük ayrıntılardır. O binanın dış tasarımı ne kadar estetik ve ilgi çekici olursa olsun, onu yaşanılır kılan içine ne kadar önem verildiğidir.Tabi ki bu iç tasarım da son derece göz alıcı olup, kullanım açısından boş ise o zaman da hiçbir anlam ifade etmez. İşte aile olmanın da aslında bir şekli değil,ruhu ve anlamı vardır. Maalesef ki tıpkı inşa edilen yapılar gibi aile yapısı da önceliği dış görünüşe verir oldu. Kendi içindeki kaliteyi dışarıdan büyüleyici (!) görünmeye tercih etmekten geri duramadı. Sevgi, saygı ve maneviyatın kaybolduğu bir aile, dışarıya göstermelik pozlarla mutluluk rolü oynamaya mecbur kaldı. Haklı da!İçeriden alınamayan bu doyumun,gösteriş üzerine kurulu bazı olgularla tatmin edilmeye çalışılması son derece normaldir. Çünkü insan mutluluğu asıl kaynağından alamadığında, sahte kaynaklardan bunu tatmin etme gereksinimi duyar ama bu boşluğu doldurması mümkün değildir.Yani bu beyhude çabanın sonunda sallanan o bu binanın yıkılması kaçınılmazdır.

Bir diğeri de ne yazık ki aile, adeta bir yarış kulvarına dönmüş durumda!İnsanların çevresiyle olan gösteriş ve tatmin olma yarışı, aileyi asıl amacından fazlasıyla uzaklaştırdı.Herkes en yakınındakiyle hunharca bir rekabet içinde ve bunun hem ailesine hem de kendisine nasıl bir zarar verdiğinin farkında bile değil! Maalesef ki burada,başkalarının çocuklarıyla haksız rekabet içine sokulan çocuklarda en büyük yara alan taraf oluyor! En büyük ihale çocuklara çıkıyor, çünkü anne babalar farkında bile olmadan ileride çocuklarının kuracağı yuvanın kusurlu temellerini şimdiden atmış oluyorlar!Birçok açıdan çatırdayan aile yapısının yıkılması için ne yazık ki artık büyük bir depreme gerek kalmadı. Eğer ki bir an önce bir şeyler yapmaya başlamazsak içeriden onu çürüten nem, zaten gün gelip onu kökten yıkmaya yetecek!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.