Hava Durumu

Düşünmek değil düşünce yorar

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2022 11:55

Danışanlarımdan çok sık duyduğum bir cümledir; “düşünmekten yoruldum!” Peki beynin işi zaten düşünmek değil mi, o zaman bundan nasıl yorulabilir ki? Bu tıpkı balığın yüzmekten, kuşun uçmaktan yorulması gibi bir şey olmaz mı?

O zaman kendimize şunu soralım; biz düşünmekten mi yoruluyoruz yoksa düşüncelerimizden mi? Evet beynimizi yoran şey aslında işlevini yerine getirmesi değil, işlevinin ona bir getirisinin olmaması. Nasıl mı? Beyin düşünce üreten ve yeni fikirler tasarlamak üzere programlanmış bir yapıyken, biz ona aynı düşünceleri verip duruyoruz. Üstelik bu düşünceler olumsuz ve sorun odaklı, yani beynimizin çözüm üretmesini engelleyecek şekilde. Hal böyle olunca da beyin bumerang gibi dönüp dolaşıp yine aynı soruna varıyor. Herhangi bir sonuca varamamak da beyni daha fazla yoruyor. Örneğin insanlar bütün bir gün ayakta dikildiklerinde yürümekten daha fazla yorulurlar. Yürümek insana sağlık verirken, sadece ayakta dikilmek birçok sağlık sorununa yol açabilir. Yani her zaman harekette bereket vardır. İşte bizi harekete geçiren, ilerleten ve çözüm üreten düşünceler de bizi yormaz aksineenerjimizi yükseltir ve bizi zinde kılar. Beynin işlevini kısıtlayan her türlü uygulama da aynışekilde beyni geriletir. Örneğin okuduğumuz bir roman birçok açıdan beynimize yarar sağlarken, o romanın filmini izlemek o etkiyi vermez. Çünkü her şey zaten başkası tarafından kurgulanmıştır ve bizim hayal dünyamızı kullanmamızagerek bile kalmaz. O yüzden hayal kurmak beynin çalışması için çok önemlidir. Fakat bu bile bize yanlış öğretildi; “çok hayal kurma, hayal kırıklığına uğrarsın!” Kim bilir belki de hayal kurmaya kurmaya hayallerine kavuşamayan insanlar olmuşuzdur! Şunu hiçbir zaman unutmayın; insan bu hayatta inandığını yaşar. Eğer inandığını yaşamıyorsa o zaman korktuğunu yaşıyordur. Çünkü sürekli ne düşünüyorsak ona odaklanıyoruz ve onu çağırıyoruz, nihayetinde de onu yaşıyoruz. Bu gerçeği kabul etmeliyiz çünkü yaşadıklarımızasadece kader deyip geçmek, her şeyden önce Allah’ın adaletine uymaz!O zaman beyninize bir pranga gibi taktığınız o olumsuz düşüncelerden kurtularak hayatınızı olumlu anlamda değiştirmeye ne dersiniz?

İnanın hapsolduğunuz kuruntuların, takıntıların, kaygıların ve olumsuz tüm düşüncelerin size hayatı zehretmekten, sizi strese sokmaktan başka hiçbir yararı yok! O zaman gelin kendinize ve beyninize bir iyilik yapın ve bundan sonrane düşündüğünüze dikkat edin!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.