Hava Durumu

Boşluğu doldurun

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 06:30

Hani bazen bir boşluğun içine düşeriz. Sanki her şey üstümüze geliyormuş gibi olur. Kimse bizi anlamıyor, dinlemiyor sanırız.Bu yüzden de kendimizi yapayalnız kalmış gibi hissederiz. Aslında bu yalnızlık hissi kendimizle başbaşa kalmak ve kendimize kulak vermek için bir fırsattır. Bazen onca gürültü içinde kendimizi duymaz oluruz. İç sesimize bir fırsat vermenin belki de tam zamanıdır. Şimdiye kadar hep birilerini dinledik, birilerini memnun etmeye çalıştık. Bizden isteneni yaparken, kendimiz ne istiyoruz hiç önemsemedik. Şimdi duyduğumuz tüm sesleri bir yana bırakıp iç sesimize bir kulak verelim mi? Eminim kendimize soracak birçok sorumuz vardır. Ben kimim? Olmak istediğim "ben" miyim yoksa insanların olmamı istediği kişi miyim? Bu dünyaya geliş amacım nedir? Şu anda yaşamımın neresindeyim, olmak istediğim nokta neresi?

Mutlu olduğum yerde miyim? Mutsuzluklarımın ya da başarısızlıklarımın sebebi nedir? Daha mutlu ve daha başarılı olmak için neler yapabilirim? Bu soruların cevabını uzun uzun düşünmek gerekir. Analizini yapmak ve doğru cevapları bulmak,ilk olarak bizi kendimizle sağlıklı iletişime geçirecektir. Hep susturduğumuz iç sesimiz, aslında yolumuzu bulmamız için en doğru rotamızdır. İnanın içine düştüğümüz boşluk aslında bir şeylerin yolunda gitmediğinin işaretidir. İnsan, hayatını öyle bir hengâme içinde yaşar ki; durup dinlenmeden, kendini dinlemeden adeta sürüklenip gider. Bir an durup etrafına baksa, ne oluyor, ben nereye gidiyorum diye sormayı akıl edecek! İşte bu yüzden bazen hayat bizi öyle bir noktada durdurur ki; silkelenmek için bize fırsat verir. Bazen kendimize haksızlık ettiğimizin farkına varmamız için Allah bize bir uyarı gönderir ve kalbimize kasvet verir. Halbuki bu bizim iyiliğimiz içindir fakat biz bunu bile kötüye yorarız.

Felaket senaryoları yazmaktan, bize gelen mesajı okumaya fırsat bile bulamayız. Nasıl hastalık şifasını kendi içinde getirirse, her bunalmışlık da ferahlığı beraberinde getirir.Sadece özümüze dönmek, iç sesimize kulak vermek ve birilerini ya da bir şeyleri suçlamaktan vazgeçmek gerekir.Yolumuzu bulmak için bu şarttır! İnsan şikâyet etmek isterse bir sürü sebep bulur, mutlu olmak isterse de birçok imkân oluşturur. Çünkü mutluluk sahip olduklarımızla değil, bizimle ilgili kavramdır. Hayatımız bu kadar doluyken, biz kendimizi hala boşlukta hissediyorsak; hayatımızı doldurduğumuz şeyleri bir daha gözden geçirmeliyiz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.