Hava Durumu

Biraz soluklanın

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 16:04

Yorulduğunuzda ne yaparsınız? Bir soluklanır, biraz dinlenirsiniz değil mi? Eğer uğruna yorulduğunuz şey bu yorgunluğa değecek bir şeyse, biraz dinlenir sonra da kaldığınız yerden devam edersiniz. Peki ya kendinizi boşa yoruyorsanız ve bunun farkında değilseniz ne olacak?

İşte bazen hayatta kendimizi boşa yorduğumuz, boşa emek verdiğimiz şeyler olur. O şeyi ayakta tutan şey de bizim çabamızdır aslında. Sonu yoktur ya da hiçbir yere varamayacaktır ama biz çabalamaktan bunu göremeyiz bile! Gösterdiğimiz çaba sayesinde bir şeyler var olmuş gibi görünür ve daha ilk soluklanmaya kalktığımızda her şey darmadağın olur. Peki bu durum gerçekten de boşa yorulmak mıdır dersiniz? Ben kesinlikle bu hayatta hiçbir şeyin boşu boşuna olamayacağına katıksız inananlardanım. Her emeğin bir mükâfatı, her sabrın bir selameti olduğuna o kadar eminim ki! Yeter ki o emeğin karşılığını bulacağımıza yürekten inanalım ve gerçek sabrı gösterebilelim! Fakat yeteri kadar emek verdiğimiz noktada da artık dinlenmemiz gerektiğini fark edelim. Bizden bir şeyler tamamen tükendikten sonra emek verilen şeyin sonu zaten hüsran olur. Ama bize hayat veren, enerji veren bir şey için verilen mücadele bizi zaten yormaz ve onun için sonuna kadar seve seve gideriz. Zaten şöyle bir soluklandığımız anda ne kadar yorulduğumuzu fark ederiz değil mi? Ya da ne kadar yol aldığımızı ve devam ettiğimizde bir yere varıp varmayacağımızı o zaman anlarız. İşte tam o noktada doğru kararı veremezsek işte asıl ondan sonrası kendimizi boşa yormak olur. Geldiğimiz noktaya kadar da emin olun o yolda çok şey öğrendik ve çok güçlendik!

Şimdi bulunduğunuz yerde bir durun ve soluklanın. Ne yaptığınıza, ne için yorulduğunuza bir daha bakın ve devam edip edemeyeceğinize iyi karar verin! Unutmayın vaktinde soluklanmazsanız gün gelir o çabaya nefesiniz yetmez benden söylemesi!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.