Hava Durumu

Ayrık otu

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2022 11:59

İnsan insanın neden kurdudur? Neden insan en çok kendi türüne zarar verir? İnsan insanı çoğu zaman fiziksel şiddetten daha çok psikolojik şiddete maruz bırakır. Fitne ve fesatlık insanlık tarihi kadar eskidir. Biz iyiliği de kötülüğü de içimizde taşırız. Hangisinin hayatımızı yönlendireceği de yine bize bağlıdır.

Bunu çok güzel anlatan bir hikâye vardır. Bir gün yaşlı Kızılderili reisi torunuyla birlikteçadırınınönüne oturmuş, önlerinde boğuşan iki köpeği izliyorlardı. Yaşlı reisin sürekli gözünün önünde tuttuğu bu köpeklerden biri beyaz diğeri ise siyahtı.Çocuk, dedesininbu köpekleri çadırı korumak için beslediğini düşünmüştü. Ama bu iş için bir tane köpek de yeterli olabilirdi, öyleyse diğerine neden gerek var diye düşündü. Hem köpeklerin renklerinin neden illaki siyah ve beyaz olduğu sorusu da kafasına takılmıştı. Merakını gidermek için bunun sebebini dedesine sormaya karar verdi.Yaşlı reis: “Evlat onlar benim için iki simgedir.Birisi iyiliğin, diğeri ise kötülüğün simgesidir, tıpkı şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur” diye cevap verdi.Çocuk dedesinin bu açıklaması üzerine merakla tekrar sordu: Peki bu mücadeleyi hangisi kazanır?Bilge reis derin bir gülümsemeyle torununa baktı ve cevapladı: “Hangisi mi evlat? Tabii ki ben hangisini daha iyi beslersem o”

Evet tıpkı bu hikâyede olduğu gibi iyilik ve kötülük, olumlu ve olumsuz olan her şey içimizde birlikte bulunur. Olumsuzluklar bir tarladaki ayrık otlarına benzer. Kendiliğinden biterler ve çok arsızdırlar. Biz temizlemeye uğraşırız onlar yeniden biterler ve sürekli ürerler. Oysaki güzellikler ve olumlu şeyler tarlaya ekilen mahsul gibi emek ve zahmet ister, sürekli beslemek ister. Eğer ayrık otlarını temizlemezsek bu defamahsul de heba olur gider. İşte insan her zaman iyi olmak, olumlu olmak için ayrıca emek ve zahmet vermelidir. İyiliğin ve güzelliğin beslenmediği yerde hep kötülük semirir!İnsan bunu hem kendi hem de başkalarının iyiliği için yapmalıdır. İnsan insanın kurdu değil şifası olmalıdır. Çünkü insanın içinde barındırdığı olumsuzluklar önce kendine sonra diğer insanlarazarar verir ve en sonunda elinin değdiği her şeyi çürütür. Tıpkı ayrık otu gibi!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.