Hava Durumu

Anda değilsen neredesin

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 06:30

İnsan anda kalmayı ve o anın tadını çıkarmayı neden bilemez? Çünkü anda değil ya geçmişte ya da gelecektedir. Aslında geçmişi de geleceği de şekillendiren içinde bulunduğumuz andır. Anı farkında olarak yaşasak geçmişe güzelanılar bırakıp geleceğe de güzel bakmayı başaracağız. Çünküonlar bugünümüzün eseridir. Bugün geçmişimize yakınırken bile halaoraya yakınacak bir şeyler eklemiş oluyoruz. Geçip gidene bu kadar takılınca, gelecek olana da umutla bakmamız pek mümkün olmuyor.

Dün, bugün ve yarın, hepsi aynı oluyor ne yazık ki! Dünümüz bugünümüzü zehrederken bugünümüz de yarınımızı zehrediyor. Ve maalesef hayatımızı bu kısır döngü içinde heba edip gidiyoruz. İnsan celladına aşıktır misali; en çok şikâyet ettiğimiz şeylerle yaşamaktan bir türlü vazgeçemiyoruz! Olmasından korktuğumuz şeylerle sınanıyoruz çünkü onları çağırıyoruz. Enerjimizi neye yoğunlaştırırsak hayatımıza da onu alırız ve bu en istemediğimiz şey bile olsa onunla yüzleşmeye mahkûm oluruz.

Yaptığımız; her şeyde en kötü ihtimali düşünmek, sürekli korkularla yaşamak, şanssızlığa ve başarısızlığa odaklanmak, istediğimiz ise bunların tam tersi! Sözle bir şeyleri isteriz fakat eylemde geri iteriz ve önüne set çekeriz. Bunu da düşüncelerimiz, söylemlerimiz ve inancımızla yaparız. Sanırım bu yüzden birçok insanın istedikleriyle yaptıkları birbirini tutmaz! İnsan mutlu olmak ister fakat kendini mutsuz etmek için elinden geleni yapar. Başarılı olmayı ister ama bunun içinde tam anlamıyla gerekeni yapmaz. Bir de bu tezatlıklar içinde her şeyin yolunda ve istediği gibi gitmesini bekler. Öyleyse kendimize şunu sormalıyız; nerede yanlış yapıyorum? Bir şeyler umduğumuz gibi gitmiyor ve aksi sonuçlanıyorsa bu işte bir terslik olmasın? Sonuca o kadar odaklanırız ki; gidişatı gözden kaçırırız. Halbuki önemli olan sonuç değil o yolculuktur. Çünkü sonuç,meçhul olan geleceğe ait bir kavramdır ve bugünün anlamını zayıflatır. İnsan her zaman hedefe ulaşmasa bile o deneyimden bir sürü tecrübe edinir.

Yani aslındabugüne odaklanmanın kazancıdır bu bize.Eğer sadece sonuç odaklı olur ve başarısızlığa uğrarsak, o kaygı yine geçmişimize bir pişmanlık olarak kayıt edilir.Özetle kaygıları bir yana bırakıp içinde bulunduğumuz anın hakkını verirsek,geleceğe umutla bakar, geçmişe de yüzümüzü güldüren anılar biriktiririz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.