Hava Durumu

Alışılmışın dışına çık

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 07:30

Sizce değişim kolay mıdır? Değişim, bir şeylere baştan başlamak olarak düşünüldüğünde mi korkutur insanı? Değişim yerine gelişim dersek, biraz olsun rahatlar mı içimiz? Her şeyin daha güzel olması için denemeye değmez mi?

Doğası gereği sürekli değişen ve gelişen insan, kendi iradesiyle bir şeyleri değiştirmeye başladığında bilinçaltı bu değişime direnir. Çünkü bilinçaltı için, hali hazırdaki kalıplaşmış davranışın yerine yenisini koymak meşakkatli bir iştir. Olumsuz bile olsa, elimizde hazır olan her zaman daha iyi gelir. Örneğin bir satıcı düşünün, size yeni baştan bir ürün imal etmektense, elinde hazır olanı satmak ister. Niye yeniden uğraşsın ki? Yani sonuçta bilinçaltı hep aynı mantıkta çalışır ve kolayı tercih eder. Peki o zaman değişimden vaz mı geçmeliyiz? Birçok insanın yaptığı gibi, elimizde olanla mı yetinmeliyiz? Yoksa alışılmışın dışına mı çıkmalıyız? İnsan bulunduğu yerden çok memnun olmasa dahi, durumu değiştirmek için pek bir girişimde bulunmaz. En güvenli olan, konfor alanında kalmaktır çünkü değişim onun için zorlu bir süreçtir. Fakat insan oradan bir kez çıkıp, hayatında yaşadığı değişimlerin keyfini sürmeye başladı mı, o zorluk heyecanlı bir hal alır. Güzel ve değerli olan her şey emek ister. Eğer çok derinlere ulaşacak kadar azimli değilseniz, maalesef kömürle yetinirsiniz ve elmasa ulaşmak, hayal olarak kalır. O yüzden yolculuk ne kadar zorlu olursa olsun, insan sonunda kavuşacağı başarıya odaklanmalıdır. Öyleyse bir adım atın! Bakın diğer adımlar birbiri ardınca nasıl geliyor. Her zorlandığınızda sonuca biraz daha yaklaştığınızı düşünün. Geliştirdiğiniz her yeni davranışın, hayatınıza nasıl fark kattığını görmeye başladığınızda her şey daha da kolaylaşacaktır. Çünkü ilk seferde zorlanarak terk ettiğiniz konfor alanına karşılık, tüm yaşamınızda konfor katacaksınız. Değişimin size olumlu getirilerini gördükçe, özgüven kazanacak ve kendinizi daha kolay yönetmeye başlayacaksınız. İnsan genelde bilinçli zihnini kullanmadan, bilinçaltının emirleriyle hareket eder. Bu da kendini fark etmesini engellediğinden, olumsuz sonuçlara rağmen aynı davranış ve tutumları sergilemesine neden olur. Ne zaman bir şeyleri fark etmeye başlarsa işte o zaman gerçekten gelişime ihtiyacı olduğunu idrak eder. İnsan farkına vardığında, sürekli en iyiye doğru girişimde bulunur. Kendine dair bir şeyler yapmak, gelişime ve değişime açık olmak artık bir gereksinim haline gelir.

İnsan, gerçekten neler yapabileceğinin farkında olsaydı, bir saniyesini bile boşa harcamazdı. Her fırsatta kendine yenilik katarak, monotonluktan uzak olurdu. Siz de kendinizi geliştirmek ve neler başarabileceğinizi görmek istiyorsanız, yapmanız gereken ayağa kalkmak ve hedefinize doğru ilk adımı atmak! Kendinize güvenin ve neler olacağını görün.

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.