Hava Durumu

Zenginmişiz meğer

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2020 07:30

Uzun bir aradan sonra kendimizi doğaya attık.

Ne çok olmuş. Yaza başlamışız baharı yitirip. 2020 yılının baharını da görememek varmış nasipte. Ne ilginç.

Nasıl iyi geldi yeşil toprak kokusu, kuş cıvıltısı...

Oğlum bile kendini kaybetti sevinçten. Halbuki anlamaz sandık küçücük daha. O bile nasıl bunalmış.

Bulunmaz bir şey bulmuşuz nadir rastlanır bir şey keşfetmişiz gibi bir duyguyla heyecanla dağ bayır gezdik. Ne özlem olmuş herkes de bu hafta sonu ne kadar açık alan varsa dolup taşmış. Biz şanslıyız yerimiz yurdumuz var da rahat rahat havamızı aldıķ. En güzel yerde en güzel manzara da en rahat şekilde.

Gerçekten huzurun varsa yüzün gülüyorsa sağlığın yerindeyse ailen yanındaysa rahatsan dünyanın en zengin insanısın. Paraya lükse pek de gerek kalmıyor.

Kafan rahatsa en ufak şeyde mutlu oluyor insan.

İnsanız sonuçta her şeye özeniyor insan tabi anca bazı şeylerden mahdum kalınca anlıyor gözünün önündeki güzellikleri. Sonra da diyorsun "ya fazlasına gerek yokmuş burası zaten cennetmiş" diye.

Biz burada salgından kırılırken, evde mahsur kalmaktan havasız bitap halsiz düşmüşken, sıkıntıdan patlamışken kırsaldakiler meğerse normal hayatlarına devam etmişler. Biz anlattıkça Allah Allah bizim bir şeyden haberimiz olmadı anlamadık biz anca işte haberlerde izledik falan dediler. Maske mi? O neydi ki zaten. Çok da lazım olmamış. Evet mesafeye uymuşlar, ne olur olmaz diye ama o kadar işte. Bende şaşkın şaşkın yaa bizde hem salgından hem sıkıntıdan hem havasızlıktan ölüyorduk dedim kendi kendime.

İşte insanoğlu anca hep sahip olduklarını kaybedince anlıyor neyin ne olduğunu. Aslında nasıl yaşadığını nelere sahip olduğunu.

İşte bu süreçte bizde de dahil olmak üzere kıymete bindi köylerimiz. Yoksa normalde kim gidiyordu ki kimin aklına geliyordu. Işte kırk yılda bir eserse aklımıza gelirse falandı. Ya şimdi kaçabilen herkes orada. Öyle kalabalık herhalde diyorum bayram seyran da bile belki memleketler bu kadar insanı bir arada görmedi. Işığa koşan kelebekler gibi herkes ocağına koştu.

Yaa işte mevlam. Unuttuğumuzu terk ettiğimizi ihmal ettiğimizi bize acı şekilde anlattı, gösterdi, yaşattı. Aslında nelere sahip olduğumuzu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.