Hava Durumu

Yürek işi bu iş cesaret ister

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2021 07:30

2 gündür bir video var görmeyen kalmamıştır herhalde. Bir anda sosyal medyada hızlıca yayıldı. Neler olup bittiğini okumuştum da izlememiştim. Onu izledim biraz önce. Bursa'da bir DHA muhabiri tevafuk eseri bir yerden geçerken bir olaya şahit olup bir anda olayın kahramanı oluveriyor.

İzledim bir daha izledim ve düşündüm acaba aynı şeyi aynı cengaverliği korkusuzluğu ben yapabilir miydim?

Yoldan geçsem belki o kalabalıkta bir cesaret ama arabayı durdurup hiç düşünmeden pat diye atlar mıydım bilemiyorum. Yapamazdım herhalde.

O kadar içten canı gönülden sevdim ki kızı ve çok imrendim. Evet imrendim ve kıskandım. Bu kadar cesaretim olmadığı için. Korkak olduğum için. Korkacağımı varsaydım çünkü. Karşımdakinin aklından şüphem vardı çünkü. Eline bıçak alan aklı selim değildir ve kime ne yapacağı da hiç belli olmaz. O an her şey olabilirdi.

Ama hiç düşünmeden, beklemeden, durmadan bir hışımla inip kadını da taksiden indirip bıçağı da adamın elinden almak her yidiğin harcı değildir. Değilmiş zaten gördük. O tepki gösterince herkes toplanmaya başladı. Ondan önce pek karışan görüşen yoktu olaya. Belki o durup müdahale etmese aynı gün haberini yapacaklardı bir kadın cinayeti daha işlendi diye. Belki oda karışmasa olaya oda gidecekti olay yerine işini yapmaya.

Tercih var tercih var...

Artık Kadir'den sonra ben ihtimal vermiyordum bu tarz şeylere ama oluyormuş. Yürek işiymiş bu iş kalp işi. Cesaret ister kolay değil çünkü. Eminim gördüğü an geçmiştir her şey gözünün önünden ama susan değil savunan olmayı seçmiş Derya.

Böyle yiğit yürekleri her zaman göremiyoruz. Örnek alıp bir düşünmek lazım. Tercihlerimizi iyi yapmak lazım. Bazen de korkularla yüzleşmek lazım. Olayın iç yüzünü bilmiyorum ama ne olursa olsun bu hareketleri sergileyenden şüphe duyacaksın eline bıçağı alıp tehdit edebilen sonrasında o bıçağı saplamaktan da hiç çekinmez.

Ve biz susup korktukça daha çok hemcinsimizin arkasından ağlarız.

O cesaretinden ve korkusuz yüreğinden öpüyorum Derya...

Bana ders oldun ve nicelerimize de.

Herkese senin cesaretinden ve yüreğinden nasip etsin Allah...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.