Hava Durumu

Yeter ki sağlık olsun

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 04:30

 

Bir yılı daha devirdik. Öyle böyle derken bir yıl daha geçti gitti. Her yıl daha iyisini umarken daha ağırıyla karşılaştık ne yazık ki. Son iki senemiz sanki bir film platosu üzerinde geçti. Bir bilim kurgu, nefis bir senaryonun içinde bulduk kendimizi hiç anlamadan.

Hani olur ya salgınlı, krizli, düşmeli kalkmalı ağzımız açık izlediğimiz filmler, haa işte birebir uyarladılar hayatımıza.

Karşıdan izlemek gibi olmuyormuş anlamış olduk.Neyimiz varsa şaştı da kuş kadar beyinle kalakaldık. Ha bugün ha yarın diye diye bu seneyi de devirdik. Seneye artık ne diyelim Allah kerim. Ama...

Pek de biteceği yok bu filmin.Sanırım 3. sezonuna giriş yapıyoruz. Tuttu ya bir kere.Uzatma kararı aldılar sanırım ve her gereksiz uzayan şey gibi tadını, tuzunu, ayarını kaçırdılar. Her sezon filmin ana konusunun bir üst modelini icat ettiler bakalım biz yaşasın sonuna geldik bitirdik derken son dakika güzel bir sürpriz yaptılar yine döndük mü başa.

Tamam hadi insanoğlu her şeye alışıyor.Buna da ayak uydurmaya çalışıyoruz da ezelden hayatımız da olanlara ne oluyor Allah aşkına. Herkes ayrı bir tribe girdi. Bildiğimiz ilaçlı 7 gün ilaçsız bir hafta süren gribimiz bile level üstüne level atladı. Yanında enteresan isimlerde arkadaşlar da getirdi. Onlarda ağabeyleri malum virüse özenip bir yapıştılar bir türlü gitmek bilmiyorlar. Biz gariplerde kırılıyoruz işte. Daha yeni okudum baya ısrarcı bir salgın geliyor diye...

İyide millet daha yeni iyileşiyordu zaten. İşte böyle böyle kısır döngüye giriyoruz birini bitiremeden diğerine başlıyoruz. Hakikaten artık iyice korkak, asosyal, bencil yaratıklara dönüştük.

Hele pandemi çocukları diye bir tabir ortaya çıktı maalesef onlar en ağır vakalar. Biz de bu tabirin içine girdik ister istemez. Bir de bunca meziyetin üstüne çekingen insan sevmez nesiller geliyor ileride.

3 yaşındaki çocuğa "Hımmm pazarda çok kalabalıkmış değil mi anne?" cümlesini kurdurdu bu hayat. Kırk yılda bir gittiği pazarı bile kalabalık diye yadırgıyor şimdi ki bebeler. Kalabalık görmediler ki şu kısacık dünya hayatlarında hiç, garipsiyorlar. Zaten bu coğrafya insanı erken tanışıyor mecburen bu hayatla ama şimdi ki nesil ne yazık ki çok daha erken tanıştı. Yazık ‘kolay’ı hiç göremeden direk ‘zor’la başladılar hayata.

Olsun ne yapalım bize de bir tek şey düşüyor burada; bu kadar zorluğa rağmen hayatın güzelliklerini de seçebilmek,sevebilmek, sevdirebilmek ve şükretmek...

Çokça şükür edecek sebebimiz var hamdolsun. Yoksa çıkamayız işin içinden. 3 günlük olan hayatımızı da mahvederiz. Güzelleştirmek de bizim elimizde. İnşallah bunu başarabilmeyi beceririz önümüzdeki yıl.

Yeter ki sağlık olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.