Hava Durumu

Yeni maratonumuz

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2017 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2017 06:53

Oldu mu bu? Sanki olmadı. Ne bileyim bi eğreti durdu. Yani ne alakası var nasıl yani o ne demek hiç olacak şey mi? Gibi sorular sorasım var. Aksam haberlerinde yeni eğitim sistemiyle ilgili haberleri izliyoruz nasıl oluyor bilmiyorum sistemden konuşurken konu birden emlaka kayıveriyor işte ev fiyatları fahiş bir şekilde artmış millet şimdiden ev aramalarına başlamış emlak piyasası bir anda büyük bir hareketlenme yaşamış.

Okul yanlarında ki evler hiç hak etmedikleri hâlde büyük bir değer kazanmışlar. Neymiş 2+1 dairelerin kiraları 1.400lerden 1.700 - 1.800lere fırlamış. Kenar bir mahallede 2+1 dairenin fiyatı nasıl 1.800 olabilir?

Peki küçük bir hesaplama yapalım kırana 1.800 veriyorsun 3 çocuklu bir ailesin; bu çocukların masrafları evin masrafları pazar masrafı market masrafı okul masrafı... falan da filan uzuyor gidiyor.

Peki bu durumda bu aile en az kaç lira alması lazım ayda. İşte en az 3.500- 4.000 civarı değil mi? En az bakın minimum. EN AZ!

Yani neden en az çünkü anca bu parayla hayatta kalır sağlıklı bir şekilde. Peki çevremizde kaç insan bu kadar maaş alıyor. Asgari ücretliler ne yapacak?

Asgari ücret 1.400! Küçücük bir evin kirasına 1.800 diyorlar. Ne yapıyoruz biz Allah aşkına. Kime göre bu kurallar bu paralar bu eğitimler...

Asıl karmaşa daha başlamadı hele bi haziran gelsin hele bi bahar gelsin o zaman görün cümbüşü. Daha şimdiden bu kiralar böyle sınav tarihi yaklaştıkça ne olacak? Düşünün artık emlakçıların camlarında fen lisesi yanı Anadolu Lisesi karşısı yazmaya başlamışlar. Artık bahara ülkece bir taşınma telaşemiz var. Köşe kapmaca gibi ev kapacağız artık. Farkında mısınız artık her alanda aştık hep bir adrenalin hep bi cümbüş hep bi koşturmaca.

Veliler ve öğrencilerin zaten hep bi koşturmacaları vardı zaten hali hazırda şimdi bu koşturmaca adrenalin seviyesine çıktı. Bir nevi maraton.

Birde iyi yönden bakalım zaten ülkece obezitenin eşiğindeyiz hiç olmadı azda olsa faydası dokunur diye düşünüyorum o koşuşturma ve stres işe yarar herhalde. Sanırım şuan fayda bakımından bunlar geldi aklıma. Bakalım ileriki günler bize neler gösterecek. Yeni maratonumuz hayırlı olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.