Hava Durumu

Yarınlar yokmuşçasına tatil yapmak

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2021 06:30

Yav şaşıyorum bu millete ben. Hepimiz fiyatlardan masraflardan hayat pahalılığından yakınmıyormuyduk. Daha geçen konusunu etmiştim ben her şey ateş pahası diye. Varlık içinde yokluk yaşıyoruz diye. Sanki çok güzel hayat yaşıyormuşuz geçim kaygımız derdimiz yokmuş ohh mislik bolluk içinde yüzüyormuşçasına millet akın akın tatillere gidiyor. Hem de ne tatil arkadaş öyle böylesi de değil. Hani yaa hakikaten çok sıkıldık kaç zamandır bir tatili hak ettik söyle bir gezip gelelim cinsinden de değil milletin ki. En afillisinden cakalısından. Bodrum full dolmuş mesela. Hala da yer varmışçasına akın ediliyormuş. Fiyatlar malum daha sezon başlamadan belirlendi de duyuruldu tam bir ateş pahası saçmalığın daniskası.

O zaman diyorsun ki ya bu ne? Kim versin bunca saçma meblağları herhalde o kadar da aklını peynirle ekmekle yiyen yoktur. Şimdi görüyoruz ki çıldırasıya yemiş herkes aklını. Onca uçuruma dolandırıcılığa rağmen full'ün de full'ü çekiyor Bodrum. İşte buna şaşkınım ben.

Hani zor geçiniyorduk biz. Bas bas bağırıyorduk açız diye. Hani kim aç ben göremiyorum. Bir gazete manşet yapmış "Bodrum'a gitmeyenimiz kaldı mı?" diye. Gülerek "Ben" diye bağırdım.

12 ay taksit yaptırıp giden mi dersiniz kredi çekeni mi ararsınız.

Bakın yanlış olmasın tatili kim sevmez neden tatile gidiyorlar demiyorum ben. Herkesin hakkı elbet. Tatilden daha güzel bir şey var mı bilmem ki dünya üzerinde. O 1 hafta var ya off dünyalara bedel.

Benim şaşırdığım kızdığım farklı, tatilinde suyunu çıkardılar. Sırf bir hafta lüks yaşayacağım diye 1 sene borç ödeyenlere, koca sene sıkıntı çekenlere, bir lahmacuna sırf hava için 150 lira verenlere, bir masaya 20 30 bin lira para bırakıp gidenlere...

Bir ayran 40 lira eder mi ya! Bu fahiş fiyatları koyanlara kızıyoruz ama veren de var işte adam da koyuyor. Ne kadar yükseltirse yükseltsin ödeyecek birilerini buluyorlar işte. Bu tatilin de ucuzu var mı Nagihan derseniz o da yok aslında. En tenha köhne yere bile bin lira istiyorlar geceliği o da en az olanı. Herhalde, millette şöyle düşünüyor. Yav battık zaten bunun uygunu da yok madem güzel batalım. Şu an millet boğazına kadar borca batıp keyif içinde 1-2 hafta geçiriyor. Ne diyeyim bilemiyorum ki dudağımı bükmüş şaşkınlık içinde izliyorum karşıdan.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.