Hava Durumu

Ya bir terslik var ya da bir iş

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 07:30

Bir çocuk çıktı ortaya. Türkiye'yi iki günde çalkaladı.

İkindi gibi sosyal medyaya düşen bir video akşama viraldi. Hatta kendi kendime, 'Ne kadar çabuk yayıldı bu böyle' dedim. Normal değil çünkü çok kısa zamanda oldu bütün olan.

Bir çocuk...

Normal değil zeki çok zeki, video da kitaplardan bahsediyorlar. Neler okumuş neler...

Daha 10 yaşında felsefeden bahsediyor. Anarşi diyor, demeç veriyor, sanki bir siyasetçi edasıyla bilgiç bilgiç kendinden gayet emin anlatıyor.  Video bitti, bende bıraktığı his üzüntüydü nedense ve garip bir his. Hâlâ nasıl bir his olduğunu bende bilmiyorum ama rahatsız edici. Video da bir şey beni çok rahatsız etti.

Bu kadar zeka iyimiydi kötümüydü bilemedim. Çocuğumda ister miydim, onu da kestiremedim.

Sonra işte bir anda patladı video.

Ve dendi ki ileri zeka da değilmiş bu "kristal çocuk"muş. Ben yeni duyuyorum. Ama yeni bir şey değilmiş biz dikkat etmemişiz. Büyük ihtimalle kimse duymamıştı daha önce. Ama baya eskilere dayanıyormuş.

Ve sonra bazı iddialar okudum. Teori mi deney mi?

Korkutucu...

Beynim allak bullak oldu. İndigo muymuş,  kristal çocuklar mıymış. Ortaya atılanlar çok çok korkutucu. Gerçeklik payı var mı bilemiyorum. Ama olabilir mi olabilir. Şimdi teknoloji aldı başını gitti. Hafızanı bile sildirebiliyorsun. 15 dakika da İngilizce öğreniyorsun. Beynine yüklüyorlar hop ana dilin gibi İngilizce konuşuyorsun. Ama umarım o iddialar gerçek değildir ama eğer o gerçekse vahim...

Çok vahim. Beynim dondu okuduğum zaman.

Ve medya; ne zaman iyi bir şey yaptı da simdi yapsın.

Yazık olacak çocuğa. Artık durmaları gerek.

Evet çok bilmesinden gelen bir özgüven var ama bu kadar üstüne gidilirse bir daha dönülmez yollara girer ve çıkamaz. Sosyal medya acımasız. 10 yaşındaymış çocukmuş bakmaz basar eleştiriyi.

Ve çocuk sevgi kazanacağı yerde antipati oluşturdu.

Ama benim hissettiğim bu işte bir terslik var veya bu terslikte bir iş.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.