Hava Durumu

Var olun Bakanım

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 06:00

Nasıl sene ama..

Şu üç günlük ömrümüze neler sığdırdık. İsteyerek veya istemeyerek...

Neler gördük kim bilir daha da neler göreceğiz vakit saat gelene kadar. Hele bu sene. Halbuki daha çok başındayız senenin. Ama bilmem kaç yıla bedel oldu. Daha bir olayı sindirememişken başka birisiyle karşılaştık. Ha o bitti derken hop başkası çaldı kapımızı. Hele bu sonuncusu toptan hepimize birden 'merhaba dünyalı' dedi.

Ama ne demek. Önce bir Çin'e uğradı. Çıkmaz sandık oradan bize gelmez sandık. Yol çok uzundu çünkü bize göre.  Daha bize gelene kadar neler vardı kimler vardı kimler. Aa baktık dibimize kadar gelmiş göz açıp kapayıncaya kadar. Yine gelmez dedik pek oralı olmadık galiba. Sonra kapımıza dayandı. Bende dahil geçer dedik biz temiz insanlarız dedik atlatırız dedik yeneriz biz bunu dedik. Daha nice şeyler sözler şiirler şarkılar. Biraz ülkece güldük eğlendik. Nedendir bilinmez böyle bir değişik huyumuz var. Kriz anlarında enteresan bir ruh haline bürünüyoruz.

Ağlanacak halimize gülüyoruz. Baş etme çabası mıdır nedir bilemedim. İlk andan beri biz böyle böyle alıştırmaya çalışırken kendimizi sanırım canla başla çalışan biri vardı dünya ya örnek olacak. Oldu da. Örnek de gösterildi. Koskoca dünyanın onca ülkesinin alamadığı tedbirleri soğukkanlılıkla, hızlıca, galeyana getirmeden kimseyi, adeta bir baba edasıyla, sanki bir sıkıntıyı ailesine göstermeden halletmeye çalışan bir baba gibi hallediverdi. Halletmeye çalıştı. Hâlâ da çalışıyor. Hem de biz rahat edelim bize zeval gelmesin diye çalışmaktan çözüm bulmaktan, kafa patlatmaktan kıpkırmızı olmuş kan çanağına dönmüş gözleriyle.

Birde çıkıp sakin sakin, teskin ede ede, kibar kibar, rica ede ede telaş etmeden anlatışı var. Gel de için cız etmesin. İzlerken ne minnet duydum nasıl gözlerim doldu nasıl sevgiyle suçluluk duygusuyla doldum bilseniz. Baktım ki herkes de aynı etkiyi bırakmış. Bir sevgi seline dönmüş ortalık. Minnet duygusuyla dolup taşmışız. Var olun Bakanım Allah size de milletimize de zeval vermesin.

Umarım inşallah bu günleri sağlıkla en yakın zamanda atlatırız. Kıyamet gibi bir şey yaşıyoruz.

Hele dün yapılan açıklamalardan sonra dedim ki galiba zaman geldi yok oluyoruz herhalde. Bu kadar acil bu kadar vahim olmasa bunlar olmazdı kolay mı bir ülkeyi durma noktasına getirmek. Bir yeri tamir etmeye çalışırken bir yandan toptan bozulmayı göze almak. Her şeyi durma noktasına getirmek. Allah yardımcımız olsun. Sağ sağlim de bunu atlatmayı nasip etsin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.