Hava Durumu

Ümidim tükeniyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 06:50

Hani ümit vardı... Hani z kuşağıydılar... Teknoloji çocuklarıydı, bizim gibi olmayacaklardı. Sırf böyle olsunlar diye daha modern, daha serbest, daha elverişli (!) yetiştirilmeliydiler. Onlarda ümit vardı çünkü. Bir şeyler başaracaklardı. Geleceğin çocukları olacaklardı. Çünkü neden olmasınlar ki. Her şey ellerinin altında. İstedikleri her şeye ulaşmaları o kadar mümkün ki. Karışan yok, görüşen yok. Düşüncelerine mi? Herkes saygılı... Neden? Çünkü geleceğin çocukları! Peki sonuç?

SIFIR! Hem de koca bir SIFIR. Hayal kırıklığı, büyük hayal kırıklığı... Peki şu an ne yapıyor geleceğin çocukları; hepsinin elinde bir telefon, dünya ile iletişimleri, etkileşimleri yok varsa yoksa sanal alem. Tamam sanal alem de bari bir işe yarasalar yarıyorlar evet tiktok çekerek.

Allah'ım o haller o hareketler... Hani nerde bizim efsane nesil... Yasaklanmalı şu illet kaldırılmalı. Ne kadar zararlı olduğunu gençleri ne kadar yozlaştırdığını göremiyor musunuz? Evet göremiyorlar. Ben anlatarak, neyin ne olduğunu göstermeye çalışarak, bir kaç genci vazgeçirdim sildiler telefonlarından. Bir kaç zaman sonra da gelip, 'O kadar saçma geliyor ki şimdi... Çok çirkin hareketler yapıyormuşuz eğlenmek babına' dediler. Dünyalar benim oldu.

Diğer taraftan da anlatmaya çalıştığım genç değil bu arada çocuğu tiktok kullanan bir ebeveyn bana sert çıktı: "Yanlış düşünüyorsun! O mecra çocukların müzik kulaklarını geliştirdiği gibi kendi yeteneklerini keşfetmelerine de yardımcı bir uygulama. Ne zararı olabilir ki!" dedi. Göremiyoruz! Ne hale getiriyorlar geleceğimizi göremiyoruz!

Aslında çocuklarda suç yok suç bizde. Hata yaptık biz. Bu kadar kolay olmamalıydı her şey. Kolay olan ne varsa kolay bulunan, değersizleşir. Bilemedik biz. Bunu unuttuk. Daha iyi olur sandık çaba göstermeden ne güzel daha ilerilere ulaşabilirler sandık. Biz çektik onlar çekmesin dedik hata ettik.

Halbuki bir şeye emek verirsek değeri artardı unuttuk. Şimdiki gençlik neye emek veriyor söyler misiniz? Ne isteseler ellerinin altında. İyi okula gitmek için çabalamalarına gerek yok. Zaten babası gönderiyor parayı basıp. Ödev için ter dökmesine gerek yok, elinin altında telefonu var. Ona ne sorsa cevap veriyor zaten. En iyi ayakkabıyı, en iyi T-shirt'ü giyiyor. Cebinde en son çıkan telefon... Harçlık desen kıyamıyor ana babası aman özenmesin aman aklı kalmasın...

Çaba? O ne ki? Bilmedi çabayı yeni nesil. Ne paranın, ne bilginin, ne sevginin kıymetini bilmedi. Çünkü gözünü açtığından beri yanındalar çaba harcamadı bir şey için. Bir değeri yok onun için. Zaten elinin altındalar. Eee bir şeyle oyalanması lazım haliyle zaman geçmesi lazım. İşte böyle geçiriyorlar zamanlarını tiktok çekerek bir şey yaptım zannederek... İşte bu yüzden ümidim tükeniyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.