Hava Durumu

Tahammülümüz kalmadı

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2017 06:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 06:17

Üslubumuzu bi düzeltemedik gitti.

Düzeltmek şöyle dursun daha da beterine argoya kaçtık. Halk olarak bozulduk, Türkçemizi çirkinleştirdik, özümüzü unutuyoruz derken onu bırakın düzeltmek şöyle dursun başlarımız, siyasilerimizde buna uydular.

Örnek olmaları gerekmez miydi. Uymak yerine.

Günlük hayatımıza, hayatınıza bir baksanıza bir dikkat edin. Sabah işe giderken otobüste konuşanlara, iş yerinde dönen muhabbete, kullanılan tabirlere veya okuldaki öğrencilere, öğretmenlere velilere...

Hatta ev halkına...

Nasıllar? Bir dikkat edin ya. Farkı göreceksiniz. Artık o kadar normal geliyor ki fark etmiyoruz alınmıyoruz umursamıyoruz. İtiraz edecek olsanız "Amann n'olacak yani ne var bunda buna da mı alınacaksın sende iyice kibarcık oldun başımıza nerde yaşıyoruz nasıl yaşıyoruz kaçıncı yüzyıldayız falan da filan"...

Bahanemiz de çok. Savunamıyorsun da bırak.

Hele küfür artık bir parçamız oldu. En nefret ettiğim kimsenin ağzına yakışmıyor. Ama her 3 kelimemizden biri küfür. Günlük hayatta normal kelimelermiş gibi kullanıyoruz. Hem de anne bacı dinlemeden. Bırakın asıl şaşırdığım kimsede alınmıyor hopp bilader yavaş dikkat et üslubuna demiyor. Normal her şey anormal bir şey yok yani ortada. Bunlar yeterince zaten can sıkıcıyken ben akşam haber izlerken mecliste de aynı üslubu izliyorum. Ona ne demeli. Koca koca okumuş (!) bilgili görgülü eğitim almış adamlar.

Argolar aşağılamalar hakaretler gırla.

Normal anlaşma şekli oldu artık bu. Birbirlerine taş atmadan hakaret etmeden anlaşamıyorlar. Ben izlemek zorunda mıyım? O kavgaları aşağılamaları.

Neden insan gibi anlaşamaz olduk. Niye tatlı dilden anlamaz olduk.

"İnsan gibi" bir tabir var değil mi? İşte insan gibi anlaşamaz davranamaz olduk. Birbirimize katlanamaz olduk. Tahammülümüz kalmadı. Ne oldu da bu kadar birbirimize katlanamaz olduk?

Ee her akşam da kavga gürültü izleyen halk ne olur?

Saygı yoksunu empati yoksunu olduk çıktık.

Senin vekillerin kavga gürültü ortamında seni savunuyor ee sen ne olacaksın. Hakkımızı bile cazgırlıkla arar olduk.

"Tatlı söz dinletir tatsız söz esnetir " derler.

Her akşam her akşam uzaya uzaya bir hal olduk. Artık insan biraz sakinlik dinginlik anlayış istiyor.

Mümkün mü ufukta öyle bir ihtimal var mı derseniz yok valla ben göremiyorum umudum da yok açıkçası artık haberlere de bakmış olmak için bakıyorum canım sıkılıyor kapatıveriyorum .

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.