Hava Durumu

Şu saçmalığa artık bir son verilse...

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 07:21

Ne kadar birbirimize tahammülsüz bir millet olduk. Artık haktan hukuktan da anlamaz olduk. Kimse kimsenin umurunda değil. Herkes kendi çıkarına menfaatine bakar oldu. Rızkın Allah tarafından verildiğini, ne yaparsan yap yazıldığı kadar olduğunu hamd edersen, çalışırsan, çabalarsan ne olursa olsun o rızkın sana geleceğini unuttuk.

Kimse kimseden haz etmiyor artık. Hep bir hırs... Hep bana, hep bana... Sadece ben kazanayım ötekisi ne olursa olsun isterse ölsün kafası. İsterse ölüsünü de geçtik bizzat kendisi öldürmeye çalışıyor bir de...

 İnsanın değeri de kalmadı bırak. Bir taksi-uber karmaşası aldı başını gidiyor.

Önlem alındığı falan da yok. Yani yok galiba bu işler bir raddeye geldiğine göre bu kadarına kadar da teşebbüs ettiklerine göre diye düşünmeye başladım artık.  Adam dövmeleri geçtik artık öldürmeye kadar vardı olay. Bir haber okudum bir taksi şoförü trafikte uber şoförü sandığı servis şoförüne küfürler ederek defalarca bıçaklamış.

Bıçaklamak ne demek. O kadar tahammülsüz olduk. Tamam eğer rahatsızsan bunun bin bir türlü yolu var. Hukuki yolu var, uzlaşma yolu var. Muhakkak vardır yani. Öldürmeye çalışmak da neyin nesi. Ne kadar kolay oldu ya can almak. Biz hayvanlara yok yere yok edilen ağaca börtü böceğe kıyamazken insana kıymak nedir. Bir canı almak nedir. En büyük günahlardan biri sayarken telafisinin en zor olduğu günahlardan biri kabul ederken dinen vicdanen kabul olmayacak bir şey iken birde.

Aaa taciz ediyorlar, aaa tehditler de başladı, aaa bir de dövmelere bir yerlerde sıkıştırmalara başladılar derken nereye kadar geldi olay.

Evet dünyanın birkaç yerinde hatta onemli şehirlerinde bile birkaç sorun yaşanmış. Ama adamlar hukuki yollara başvurarak gerekçeler göz önüne alınarak bazı önlemler alınmış. Yani sadece ülkemize has bir tartışma konusu değil fakat hiçbir yerde bu iş bu raddeye gelmemiş. Gayet medeni yollarla halledilmeye çalışılmış. Peki bunu biz niye beceremiyoruz. Neyimiz eksik veya neyimiz fazla.

Demek ki gayet nispeten daha sakin daha hoşgörülü de halledilinebiliyormuş. Bunu neden bir türlü beceremiyoruz. Genel anlamda nedendir bilmem nerden de gelir onu da bilmem herkes de bir kibir var. Ben bilirim ben yaparım ben hallederim. Herkesin de kendi yöntemleri var(!) Kimseye de eyvallahımız da yok(!) Herkeste bir üstünlük çabası. Bunu marifet sayıyoruz bir de. Adam öldürmek öldürebilmek de marifet oldu! Kime ne göstermeye çalışıyorsak.

Neden böyle olduk hakikaten...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.