Hava Durumu

Sosyal medya bir gitti...

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 06:30

Bir sosyal medya gitti ne yapacağımızı şaşırdık, elimiz ayağımız karıştı. Nereye koyacağımızı bilemedik. Ben bile beş dakikada bir girip hep yeniledim. Acaba geldi mi? Açıldı mı? Niye gitti ki bu şimdi? Elim ayağım gözüm kulağım olmuş meğer.

Her (olmayan) boş zamanımı doldurma şeklimmiş benim. Eğlencem olmuş, dünyayı takip etme biçimim olmuş. Aaa bir gitti her şeyden habersiz kaldım. Çok da lazımmış gibi. Benim gündemim bana yetmiyormuş gibi. Bu kadar gereksiz boş bilgiye ihtiyacım varmış gibi.

O zaman anladım işte tüm bunları. Kendime kızarım hep bu konuda ama yine de hepsini silip şöyle kendimi dezenfekte etmeye cesaretim de yok hala. İşte arada böyle giderse girmeyiveriyoruz. Sonra düşündüm de işte dedim buna, bu gibi durumlara 'bağımlılık' deniyor. Ben bağımlıyım. Aaa insanlık bağımlı, dünya bağımlı. O kadar alışmışız ki bu hayata ayrılmaz, koparılmaz parçamız olmuş. Ödümüz kopuyor istediğimiz şeye erişemeyeceğiz diye. Her şeye herkese anında ulaşmak bizde alışkanlık yapmış. Herkesten haberimiz olsun, bizden habersiz aman bir şey değişmesin, onun hayatı nasıl, bu nasıl giyiniyor, o kiminle, şunun başına ne olay gelmiş... Her şeyden anında haberdar olmalıyız.

Başkasının işi gücü hayatı bize eğlence olmuş, kafa dağıtma biçimi olmuş.

Muhakkak hiç şaşmaz yatarken illa girip bakacağım oralara. Yok gözüme uyku girmiyor. 5 dakika diye girdiğim yerden en az 1 saatte çıkamıyorum. Sonra efendim uyku düzenim, yok kaliteli zamanım, yok yetişecek vaktim yok. Bunun gibi bir düzine bahanemde çok. Her zaman vakit azlığından, hayata yetişememekten, zaman bulamamaktan yakınırız. Zamanımızın en belirgin şikayetidir bu. Nedeni çok açık değil mi? Çok vaktimiz varmışcasına eğleniyoruz işte orada burada ne idüğü belirsiz insanların hayatlarında yaşamlarında.

Tezat olanda şu bunların hepsinin farkındayım hatta çoğumuz farkındayız.

Ama gel gör ki yine de vazgeçemiyoruz bende dahil. Bu başıboşluk dan bir türlü kurtulamıyoruz. Aslında çoğu şey düzelecek hissediyorum ben. İnsanların ayarlarını bozan bir şey çünkü sosyal medya dediğin şey. Zor olan hayatı daha da zorlaştıran aslında. Biz yanlış biliyoruz, biz hep kolaylaştıran olarak baktık ama işin aslı çok farklı. En önemli şeyi bozuyor; ruhumuzu... İçimizi, kalbimizi... Hep sağlam kalması gerekenleri yani.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.