Hava Durumu

Sınırları bilmek lazım

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2021 12:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2021 12:46

İş hayatına girdim gireli çok şey öğrendim inkar edemem. Çok katkıları oldu bana. Ömrü hayatımda denk gelemeyeceğim insanlarla tanışmama vesile oldu.Enteresan fikirler gördüm, dinledim.

Başka başka yaşayış şekillerini deneyimledim, izledim. Farklı insanlarla aynı ortamı paylaşıp bir arada bulunup bir orta yol bulup arkadaş olabildim. Yalan değil haz verdi bu bana. Bazı şeyler batsa da hatta abes gelse de hoşuma da gitmedi değil. Daha önceleri bu kadar kendi çapımda hiç açılmamıştım. Sınırlarım hep belliydi. İş hayatı farklı, çoğu şey senin elinde değil istesen de istemesen de çok fazla insanla bir arada durup muhatap oluyorsun. Ve en cazip tarafı da bir işe yaradığını anlayıp bilip böyle yaşamak. İşte insana en çok haz veren şey buydu.

Yaşadığını hissetmek.

Çoğu zaman zorlasa da yine de zevkliydi. Zorluğu bile zevk veriyordu insana. Çünkü başarmışlık işe yaramışlık duygusu var ortada. Hayata karışmışlık bende varım burada demek insanı mutlu ediyor. Maddiyat yönü tabiki tartışılmaz birinci sebeptir çalışmak için ama insanı bu hayata bağlayan ikinci sebepse bence bu duygu. Derler ya bir kere alışınca çalışmadan duramıyor insan diye işte o duygu bu duygu.

Bu kadar övgü yeter birde eksi taraflarına bakalım bu hayatın.

Dedim ya başta bana çok şey kattı diye bununla birlikte katarken götürdü de. Başka yerden verirken daha başka yönden de aldı götürdü. Anladım ki çeşitlilik iyi hoş da fazlası öyle zarar öyle zarar ki ilk başta anlamıyor insan. Bir işin içindeyken neyle muhatap olduğunu nasıl bir ortamda durduğunu ne konuştuğunu neye maruz kaldığını çözemiyor insan. Anca o resmin dışına çıkacaksın da karşıdan izleyeceksin de anlayacaksın. Zaman alan bir durum yani eğer o resmin dışına hiç çıkamazsan işte orası çok daha vahim. İster istemez karşı bile olsan sana ters bile gelse o resmin bir parçası oluyorsun. En kötüsü de ilk başta abes gelen ne varsa zamanla alışıyorsun ve sende kabulleniyorsun o abesliği. Ben çok sonra farkına vardım mesela bazı şeylerin. Sordukları zaman artık öyle diyorum evet çok güzel bir deneyim ama dikkat edin hem veriyor hem alıyor arayı bulmak lazım insanın kendini bilmesi lazım,sınırları korumak lazım,keskin olmak lazım. Nötrlüğü değil artı eksiyi benimsemek lazım. Velhasıl kelam her şeyde olduğu gibi bu da zor. Sınırları çizmesi ve koruması zor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.