Hava Durumu

Sessiz kalmak...

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 06:30

Her türlü ayrımcılığa gelemiyorum. Kim olursa olsun ne olursa olsun. Herkesin hakkını verme taraftarıyım. Kendim olsa bile. Sevdiklerim olsa bile...
Sevdiğim herhangi biri, bir şey, savunduğum kim olursa, ne olursa olsun yanlış ise, bir yerde hata yapılmış ise bu hatadır demeye gayret ederim.
Hakkı sahibine vermeye çalışırım. İsterim en azından. Doğrusu bu çünkü. Benim sevdiklerim her zaman haklı olacak hali yok ya. Her zaman ben bilirim, ben doğruyum diyecek halimizde yok. Olmamalı.

Ama...
Öyle insanlar yok mu?

Dolu. Ne olursa olsun kendini haklı gören, sevdiği biri veya savunduğu bir fikir bir kurum her neyse yanlış yapmaz, yapamaz. Öyle bir duruma düşemez, hep haklıdır. Haksız olduğunu bilse bile haklıdır, ses çıkarmaz, üstünü örter veya hiçbir şey yapamasa sessiz kalır.
En çok sinirlendiğim de bu sessiz kalmak. Bir şeylere sessiz kalmak. En ayar olduğum en kaldıramadığım da bu. Ne övüyor ne yeriyor.
Ben karışmadım, ben anlamam, ben yorumsuz kaldım, beni ilgilendirmez hesabı.
Ama beğenmediği, hoşlanmadığı kim varsa ne varsa; en ufak bir pürüzde, en ufak bir aksaklıkta, gözü kapalı artık ağzına ne gelirse, elinden ne gelirse dalan insanlar tanıyorum. Hesapsız, kitapsız bodoslama kim üzülür, kim darılır... Aman işin aslı neymiş, neden olmuş demeden; Allah ne verdiyse girişenleri biliyorum. Pusuya yatıp bekleyenleri, en ufak bir ayrıntıyı kaçırmayanları, buldu mu affetmeyenleri.
Hanım hanım, efendi efendi takılıp buldu mu neyi varsa bozanları biliyorum.
Böyle olunca da bende ayarlar değişiyor.

Kin huyum var en sevmediğim... Bir türlü ne yapsam bu yaşa kadar atamadığım bir türlü silemediğim...
Böyle olunca sevdiğim biri de olsa karşımdaki, bir soğuma bir uzaklaşma geliyor bana. Mümkünatı yok bir daha eskiye de dönmüyor. Ne yapsam olmuyor. İçimden atamıyorum. Haksızlığa gelemiyorum. Herkesin kendine Müslüman olmasını kaldıramıyorum.
Çaremde yok merhaba merhaba ya dönüyor iş sonunda. İyi mi kötü bir huy mu bilmiyorum ama bana göre bir burada işe yarıyor. Hakkı bilen insanlara yer açıyorum. Kendisini bile yeri geldi mi eleştiren eleştirebilen insanlara koşuyorum. Öyle olabilmeyi umarak...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.