Hava Durumu

Savaş ,sefalet acımasızlık...

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2017 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 07:38

Yaratılmışın bir amacı var; imtihan...

En ağırından en kazığından hiç çalışmadığınız yerden hem de...

İnsanoğlu dünyaya adımını attığı andan itibaren başladı bu serüven. Önce Hz. Adem yaptığı şeyin cezasını çekti uzun bir süre. Sonra buldu Havva'sını bitti sandı imtihanı. Ama işte asıl ağırı şimdi başlıyordu. Habil ve Kabil ile yaşayacaktı aslını.

Ve insanoğlunun savaşı başladı. Hem de en acısı ile; kardeş kavgası...

En ağırı en kabul edilmezi  ile. Ama zaten asıl imtihan buydu. Hani diyoruz ya dünyanın çivisi cıktı bu kadarı da olmaz artık falan yooo dünyanın çivisi falan çıkmadı zaten böyleydi dünya çivisiz.

Çivisiz-miş. Bende yeni yeni öğrenmiyorum esasen.

Aklım ancak yeni yeni çalışıyor galiba. Dünya aslında galiba zaten bu. Bu kadar. Ne yapsalar boş. Olmuyor. Güzelleşecek miş bir gün bilmem ne. Nasıl olacakmış acaba mayasında yok ki. Nasıl olacak o. Olmayacak işte. Yaratılış gayesine ters. Amaca uymuyor. Ama belki de bu bile imtihandır. Umut etmek ama asla olmaması. Dünya kaç yaşında galiba aslında umut etmeyi de bırakmalıyız. Kaç nesil geldi kaç imparatorluk yıkıldı ne zamanlar geçti ama değişen bir şey yok. Hiç yok. Gerçekten. Her şey aynı aslında. Sadece isim değişikliği var. Bu değişmiş anlamına gelir mi? Göz boyamak mı diyelim buna biz.

Hani zaman değişti biz değiştik devir değişti süper bir zaman dilimindeyiz hak var adalet var insaniyet var(!) o eskiler çok geride kaldı artık dünyanın daha adaletli bir yapısı yönetim şekli var. O kölelikmiş efendilik miş kastmış neymiş bişeymiş hepsi geride kalmış artık.

Dünya artık daha yaşanılabilirmiş daha adaletliymiş daha berrak daha şeffaf daha temizmiş.

YALAN! Koca bir yalan. Herşey yalan. Hepsi yalan. Külliyen yalan.

Kim uyduruyor bunları kim yani böyle göz boyayınca ne çıkarları olabilir. Tabi bu da ayrı bir muamma.

Kim bilir ne hesaplar dönüyor.

Haberleri her gün dolaşıyorum her insan gibi bakıyorum yok kaldıramıyorum tamda haber saati her kanalda haber bülteni, en iyisi belgesel.

Açtım belgesel kanalını yemek yiyoruz. Açmaz olaydım daha betleriyle karşılaştım.

"Savaş mağdurları savaştan kaçan mültecilerin ağır yaşamları "...

Yaşam... Nasıl yaşam neresi yaşam bunun. Bu ne.Yok tarifi bile yok. Ölü de değilsin diride. Ortasının bir adı var mı? Ne deniyor.

Bir belgesel çekilmiş Lübnan'daydı galiba tam ona dikkat etmedim yalan olmasın. Organ mafyası üzerine çekilmiş bir belgesel. Ama normal bildiğimiz o mafyalardan biraz farklı burası. Burda insanlar kaçırılmıyormuş. Paraya ihtiyacı olan insanlar gece çökünce şehrin kenar ücra gecekondu mahallelerinde rahatlıkla mafyaya ulaşabiliyormuş.

Sonrası malum küçük bir meblağa böbrek...

Mafyaya bağlı adam gayet rahat röportaj veriyor "Hiç uğraşmama gerek yok ihtiyacı olan beni zaten buluyor " diyor. Ne kadar kolay herşey. Görüntüleri görünce iştah miştah kalmadı.

Kanalı değiştirdim ay bari haber seyredeyim köle pazarlığına denk geldim yeni görüntüler ortaya çıkmış. Savaş mağduru mülteciler para karşılığı satılıyormuş. Genellikle siyahiler...Naparsın...

Hani dünya değişmişti berraklaşmıştı hani...

Olmuyor her hafta diyorum ki güzel şeyler yazacağım olmuyor. Herkes nasıl beceriyor anlamıyorum ya ben beceriksizim yada gözler gönüller kapalı. Tamam da kapat kapat nereye kadar. Gerçi gözlerimiz açık olunca da ne oluyor sadece seyrediyoruz. Velhasılı kelam dünya aynı dünya değişen birşey yok sadece biz kendimizi kandırıyoruz o kadar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.