Hava Durumu

Şaşırtıyorsun hayat

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2019 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 06:48

Sürprizlerle dolusun hayat. Nerden ne zaman ne çıkaracağın belli olmuyor. Afallatıyorsun insanı. Belki de bu yüzden seviyordur insanoğlu seni. Bu yüzden vazgeçemiyordur senden.
Bu yaşattığın sersemlikler yüzünden biz unutuyoruzdur yalan olduğunu. Aslında rüya olduğunu. Sonra bir şey oluyor aklımıza geliveriyor ne olduğun yine de ama olsun diyoruz  güzel bir rüyaydı. Rüyana bile razı ediyorsun bizi.
Olsun diyorum bende bile... Rüyalarımız da güzel olsun.
Dünya kötülükle le dolu. Ezelden beri öyleymiş ama biz artık kıyamet ehliyiz şimdi daha beter.
3 günlük dünya ama işte insanoğlunun hesabı kitabı bitmiyor. Onun hesabı buna bunun hesabı ona uymuyor haliyle. İşte sonrası harman yeri. Kim kime gelirse. Allah ne verdiyse...
Bu kadar kötülük var diyorsun batsın bu dünya...
Ne zor Yarabbim diyorsun.
Ama sonra bir şey. Ufacık bir şey oluyor. Ohhh diyorsun dünya varmış. İyiki varmış. Çok şükür yaşıyorum...
Al sana karmaşa. Çık çıkabilirsen işin içinden.
Ama olsun yaşamak da güzel. Hem de bu kadar zorluğa rağmen. Güzel şeylerin az olmasına rağmen güzel. O minnacık dediğimiz sürprizler sayesinde güzel. O afallamalar sayesinde güzel. Zaten onlar sayesinde güzel. Yoksa cefası ağır bu dünyanın. Asıl hafifleten onlar. Öyle anlar sayesinde anlıyoruz hem kıymetini de.
Hepsi rüya evet bir gün bitecek iyi veya kötü ne varsa evet ama bıraktığı his o güzel anın verdiği güzelliği  yaşamaya değer.
Zaten insanoğlu bu yüzden katlanabiliyor onca hengameye. Ve o kadarcık an dünyaya bağlıyor bizi.
İşte sonra da kopmak bilmiyoruz orası ayrı.
İşte imtihan dediğimiz de burada başlıyor. Bu bağda başlıyor. Seni dünyaya bağlayan neyse Allah onunla imtihan ediyor insanoğlunu. Bilmiyor muyuz biliyoruz!.. Ama gel gör ki anlatamıyoruz. Kime? Biz den öte bir biz var içimizde ona. Nefsimize. Zaten nefsine meram anlatan bizim gibi olmuyor. Anlata bilen var mı peki elbet var işte onlara da Allah dostu diyoruz.
Ben?
Ben hala o ufak sürprizlerdeyim. O andayım. İlerisine o gem vurabilme mertebesine ulaşabilir miyim? İnşallah.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.