Hava Durumu

Sanırsın Yunanistan buldu doğal gazı

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 06:30

Yunanistan açıklama yapmıştı: "Artık o kadar da matah bir şey değil doğal gazı bulmak. Bir faydası olmaz ancak o ülkenin geleceğinde boşa masraf olur. Artık eskisi kadar etkisi büyük değil doğal gazın. Hazır alınması daha kârlı..."

Bla bla bla...

Böyle cümleler sarf etmişti doğal gazı bulduğumuz açıklandığında koca Avrupa. Anında gelmişti bu açıklamalar. Önemli bir gelişme olmadığının üstüne basa basa söylemişlerdi.

Peki sorarlar adama, 'Madem önemli değil ne bu aceleniz' diye.

Dakikasında cevap vermekte neyin nesi peki? Pekte önemli olmayan bu konu hakkında tutuşmaya başladılar nihayetinde.

Yunanistan zaten ayakta da peşi sıra Güney Kıbrıs kuyruğuna basılmış kedi gibi bas bas bağırmaya başladı. "Engellenmeli, durdurulmalı, AB bize acil yardım etmeli..."

Ağlamadıkları çalmadıkları kapı kalmadı.

İlk tepkide Almanya'dan gelmiş.

Artık gizlemiyorlar açık açık beyan ediyorlar taraflarını, o kadar tutuştular ki.

Tüm Avrupa Birliği ülkelerinin Yunanistan'ın yanında olması gerektiğini söylemiş Sayın Merkel. Bir de Yunanistan'a yardım etmekle yükümlü olduklarının altını çizmiş.

Ne oldu pardon? Hani önemli bir gelişme değildi? Hani bir şey değiştirmezdi? Hani eskisi gibi bir etkisi yoktu? Ne bu telaş?

Ne zaman Avrupa yaptığımız bir şeye karşı çıksa diyorum ki, 'Devam doğru yoldayız. Bu yolun sonu refah. Çünkü anca onlar istemez bizim iyiliğimizi, gücümüzü. Eğer ki karşımızda yer alıyorlarsa buradan bize hayır çıkar'

Ne zaman ki, 'Yanınızdayız' deseler işkillenirim.

Bunca zaman iyiliklerini görmediğimiz ülkelerden bundan sonra da iyilik gelmez. Artık öğrenmemiz lazım. Hâlâ onlardan medet uman koca bir kitle var maalesef ülkemizde. Benim kızgınlığım onlara asıl. Zaten gavur gavurluğunu yapıyor bize ne oluyor, ben onu anlamıyorum.

Biz ilk önce içimizi düzeltmeliyiz. Biz önce bir olmayı, tek ve yek olmayı öğrenmeliyiz.

Öyle bir kesim var ki onlara artık akıl sır erdiremiyorum. "İnsansız hava aracı yaparsın bu ne der. Kendi aracımızı üreteceğiz denir ne gerek var der. Artık savaş teknolojisinde bağımsız ilerleyeceğiz denir burun kıvırır, kendi savunma sistemimizi ileteceğiz denir küçümser. İşte en son doğal gaz bulduk deriz,  Almanya'nın açıklama yapmasına ne hacet, ağızlarını bile açmalarına gerek yok. Havalarda ne gerek vardılar, pahalıya patlarlar, ne kadar çıktı ki zaten, o kadarcıktan bir şey olmazlar, astarından pahalıya gelirse boşa uğraşlar...

Neler de neler. İstemediğin kadar bahaneler. Sanırsın sanki Yunanistan buldu doğal gazı. Sanırsın sanki devleti kalkındırmıyorlar da batırıyorlar. Sanırsın mahvolduk battık çürüdük bittik.

Hakikaten zor bu işler. Akıl karı değil. Ben oturduğum yerde gerginlikten gerginliğe giriyorum, bunlarla uğraşanlara Allah kolaylıklar versin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.