Hava Durumu

Sabah namazında 4 komutan!

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2017 09:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2017 09:29

Bazı şeylere sevineyim mi üzüleyim mi şaşırdım. Aklım karman çorman. Neye nasıl ne tepki vereceğimi bilemiyorum. Dengesizler gibi. Bir üzül, bir sevin, bir kız, bir gül...

Memleketin durumu malum. Her gün yeni yeni efsane konular bulmakta üstümüze yok. Aha bu tartışmanın da sonuna geldik şükür tatlıya bağladık, bunu da atlattık derken buyurun başa tekrar bir şeyler daha. Uğraş babam uğraş.

Sadece aslında bizim memlekette değil sorun. Dünyalılar olarak sıyırdık galiba. Ne yapıyoruz belamızı mı arıyoruz bilmiyorum ama hayra gitmiyoruz onu biliyorum. Diyeceksiniz ki hep mi kötü yani her şey, hiç mi iyi bir şey olmuyor şu dünyada. Olmaz olur mu aslında çok da güzel şeylerde oluyor olmaya başlıyor...

Aslen bu yazıyı yazmama sebep olan şey de bu. Akşam televizyon izlerken birde şu haberleri gözden geçireyim deyip elime aldım telefonu gördüğüm ilk manşet işte bu yazıyı yazmama sebep oldu.

Sabah Namazında 4 Komutan!

Ne muazzam şey Allah'ım! Daha başlıkta gözlerim dolu dolu olarak girdim haberin içine;

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar,

Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak,

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal,

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu...

Cumhurbaşkanlığı Merkez Camiinde... Hem de sabah namazında... Daha ne olsun!

Ben bu günleri gördüm ya. Bundan çok değil 10 sene önce mümkün müydü bu? Soruyorum ihtimali var mıydı?

Hayalde belki oda aklına gelirse o kadar imkansızdı. Ben bizzat yaşadım bunları o zorlukları o yüzden belki bu kadar duygusal olmam. Bilmiyorum çok etkiledi o haber beni. Sevinç doldu içim bir yandan da neden bilmem hüzün.

Aslında ne gerek vardı o kadar cefayı, acıları, hüzünleri çekmeye. Ne geçti elimize ne kaybettik. Peki şimdi ne oldu, kıyametler koparıldı zamanında hani ne oldu şimdi.

Kaç yıl geriye gittik, geriledik mi, gelişen, gelişmekte olan ülkemiz ne kaybetti. Ne gerek vardı o acılara.

Evet şimdi de bir çok kızan çıkacak yarın. Bunun üzerine neler neler yazılacak kim bilir. Birileri yine delirecek, verip veriştirecek, batacak birilerine bu görüntüler.

Allah aşkına o cemaatin sevinç gözyaşlarına bakın, bunun iyi mi kötü mü olduğunu sadece buradan anlayabiliriz aslında. Herkes pür dikkat, herkes telefonlarına sarılmış, mırıl mırıl dudaklar, birbirini dürtmeler, bir hareketlilik, bir sevinç dalgası...

Aslında tek düşünce var cemaatte; ''Onlar da bizdenmiş. Bizim gibilermiş, komutanlar da namaz kılar, ibadet eder hatta halk ile safta tutabilirlermiş mümkünmüş bu''

O cemaati sevinçten ağlattınız ya, benim gözlerim sevinçten doldu ya... Bilmem ben bunun hayalini dahi kurmamışım o kadar imkansız geliyormuş ki bana. Haa evet iç yüzünü bilemem, asıl olanı bilemem, bir amaç var mıydı işin içinde bilemem, gönüllerini göremem, bir art niyet, bir yalakalık var mıydı göremem. Ama beni çok memnun ettiler. Benimle beraber birçok insanı.

Evet bazıları yine çıngar çıkartacak, asker askerliğini bilmeli falan diye saçma sapan şeyler diyecekler. İşte yukarıda saydığım ihtimalleri sayacaklar falan filan. Bunların hepsi olacak evet ama artık zamanla bunları da aşacağız. Aşmalıyız. Aşmalılar. Saygı duymayı öğrenmeliler.

Velhasılıkelam gece gece mutlu oldum. Türkiye adına teşekkür ederim Paşalarım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.