Hava Durumu

Özledik

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 07:30

Kim ne derse desin aslında bu sürece çabuk adepte olduk biz. Büyük oranımız bilinçli hareket etti. Süreci iyi yönettik ve halkta kurallara büyük oranda riayet etti. Ufak tefek evet oldu aksaklıklar olmadi değil ama normal değil mi?

Herkes acemi ne yapacağını bilemiyor nasıl davranacağını şaşırdı millet.

Önce bi olayı kavrayamadık bu kadar ciddiyetini anlayamadık. Aslında tüm dünya gibi. Ve biz dünya ya nazaran daha erken kavrayıp daha erken tedbirlerimizi aldık. Ve sonuçlarını da görüyoruz elhamdülillah. Düşünsenize bi dinine geleneklerine alışkanlıklarına ailesine bu kadar bağlı bir milleti herşeyden koparacaksın. Mecburiyet. Olması gereken bu. Önce bir şok yaşadık bi kabullenemedik bu kadar mı olmalı dedik. Ama hemen riayet ettik sürece. Demek ki dedik işler vahim olması gereken bu eyvallah. Halbuki ne kadar zor. Gezmeye çalışmaya ziyarete bu kadar düşkün bir milleti bu kadar uzun süre içeride tutmak. Hem de gönüllü olarak. Şimdi diyecekler ki ee öle yapan oldu böyle yapan oldu dinlemeyen oldu kulak asmayan oldu. Ee tabi olacak o kadar 80 milyonun hepsine aynı anda müdahele edemezsin ki. Kardeş kardeşe benzemezken 80 milyonun hepsinden yüzde yüz uyum bekleyemezsin ki. Ama genel anlamda bakarsak çok güzel ilerliyoruz. Neden?

Şimdi çevirelim Avrupa ya kafamızı. Artık sağlık sisteminden falan bahsetmeyeceğim herşey ayan beyan ortada zaten. Olanı  biteni hep gördük ve görmeye devam ediyoruz. Koskoca Amerika başkanı çıkıp dezenfektan enjekte edelim dedi! Peki böyle yönetilen bir halktan ne bekliyoruz. Işte  çıkıp  bu korona virüs için alınan önlemlere prostesto ya çıkıyor onlarda cümbür cemaat. Napsınlar(!)

Eylem eylem üstüne. Onlarca insan toplaşıp eylem yapıyorlar. Ee hani önlem hani yasak hani korona...

Bak bizim halkımız yapmadı böyle bir şey yapmaz da. Aslında en çok bize zor. Ramazandan ayrı kaldık, camilerimizden ayrı kaldık, teravihden ayrı kaldık, o sofralardan ayrı kaldık. Zaten zor bi süreç üzerine bir de ramazan geldi. Katlandıkça katlandı zorluk. Biz kalabalığa alışkınız Avrupa'nın aksine. Biz kalabalık sofralara kalabalık evlere kalabalık sokaklara alışkınız. Biz hepberaber güçlü bağlara sahip insanlarız. Gel böyle yasamaya alışmış insanları ayır. Ee o kadar da pürüz çıkar tabi normal değil mi? Hiçbir zaman kessen ödün vermeyeceği şeylerden ödün verdi bu millet gık demeden. Sabrediyor bekliyor izliyor...

Ve insaalah da sabrının meyvesini alacak en yakın zamanda. Ve hep beraber olacağız yine. Sokaklar evler sofralar yine coşacak sağlıkla. Özledik...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.