Hava Durumu

Özgürlük (!)

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 07:30

Gerçekten bu sene de bizim anlamadığımız, çözemediğimiz bir şey var. Bir türlü akıl erdiremediğimiz bir sır var sanki. Bir şey anlatılmaya çalışılıyor gibi. Çünkü bu kadar olay arka arkaya az buz bir şey değil. Biz şaşırdık hangi birine alışacağımızı. Neye şaşıracağımızı. Ne tepki vereceğimizi. Nasıl davranacağımızı. Biri bitmeden biri başlıyor çünkü. Birine kendimizi hazırlatamadan ötekine maruz kalıyoruz.

Depremlerle başladık önce sonra en büyük sorunumuz salgın la devam ettik. İşte savaşlardır yangınlardır göçlerdir krizlerdir şimdi de fırtına sel kıyamet kopuyoruz. İstanbul'un göbeğinde hortum da gördü bu gözler. Daha ne olsun.

Anî değişen havalar günlük güneşliyken bir anda sel kıyamet götürmesi ortalığı. Daha iki gün önce 2 köyümüz neredeyse tanınmayacak hale geldi selden. Can pazarı yaşandı. Olacak şeyler mi normalde. Ama artık şaşıramıyoruz da. O kadar çok badire atlattık ki kısa sürede.

Sanki resmen ardı ardına uyarılıyoruz. "Ey insanoğlu yeter artık kendine gel" diye.

"Çok cıvıttın azıttın kendini ne olduğunu neden burada olduğunu amacını unuttun hatırla " der gibi.

Ama işte anlayana. Anlamıyoruz ki. Ya da anlamak istemiyoruz. Zor geliyor. Nefsimize ağır geliyor.

Biz bir şeyleri anlayıp algılayıp öğrenene kadar sürecek bu süreç belli. Çünkü gerçekten dünyanın çivisi çıktı denir ya o söz gerçek oldu. Sapıklıkların da hangi birine hayret edeceğimizi de şaşırmıştık bir ara hatırlarsanız. Bırakın müdahale etmeyi bu yanlış bile dedirtmiyorlardı.

Fikrini söyleme şansın bile yoktu. Linç ediliyordun. Allah'ım emrini söyleyen diyanet işleri başkanını bile linç etmeye parçalamaya kalktılar. Nasıl dermiş nasıl laf söylermiş nasıl çıkıp ta anlatırmış... Allah'ım emri bu üstelik kendi fikri de değil ama hayır saklı tutulacak anlatılmayacak söylenmeyecek karşı çıkılmayacak. Ötesi ilgilendirmiyor onları.

Sen sapıkça çirkince adice yaşayacaksın her türlü pisliği mübah sayacaksın her türlü hakka gireceksin sen hür yaşayacaksın ama istemediğini nefes bile aldırmayacaksın eline geçse yaşamasına bile izin vermeyeceksin ama özgürlük(!)

Tek taraflı çıkarlı özgürlük. Tek partili sistem gibi. Senin istediğin gibi özgürlük.

İşte her saltanatın bir sonu olduğu gibi bunun da bir sonu var, olacak. İşte şimdi de galiba hep beraber hesap vakti. Cümbür cemaat bir imtihandan geçiyoruz.

Nerede ve neden olduğumuzu anlama vakti. Ve haliyle kim olduğumuzu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.