Hava Durumu

Ormanlarımız yanmıyor yakılıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2021 06:30

Ne diyeceğimi nasıl davranacağımı şaşırdım. Kafam kazan gibi. Neye inanacağımı kimi dinleyeceğimi kimi göreceğimi şaşırdım.

Neden peki bu kafa karışıklığı?

Çünkü bizim memlekette hiçbir şey sebepsiz amaçsız değildir. Her ne varsa hepsinin altında bir şeyler yatar. Bir amaç vardır yani. Ve maalesef art niyetli insan çok bu topraklarda. Ve her zamanda zavallı halkın çabaları iyi niyeti suistimal edilmiştir. Ezelden beri iyi yaptık dediğimiz şeylerin altında bile çok sonraları meğer neler yatıyormuş demişliğimiz var. Şaşkınlıktan nutkumuzun tutulduğu zamanları hayır olamaz dediğimiz böyle olmuş olamaz bunun amacı bu değildi biz bunu istememiştik dediğimiz zamanları da gördü bu gözler. Çok değil yani.

"Helpturkey" hastagi ile dünya gündemine oturduk önceki gün. Cümle alem paylaştı da durdu. Bilmem kaç ülkenin gündemine düşmüşüz.

Ama bir şey fark ettim haber kanallarından öğrendim ki bu yangınları kendilerine "ateşin çocukları" diyen PKK üstlenmiş. Yani bu bir eylem.

Yapacak başka bir şeyleri kalmayınca işin içinden çıkamayınca böyle eylemlere başvurduklarını kendi ağızlarıyla söylüyorlar.

Ama bunu sosyal medya da hiçbir yerde okumadım. Kimse paylaşmadı.

Birde şu haberleri takip edeyim demeyip sosyal medya da takılsam bilemeyeceğim bile. Kendi kendime diyorum ki bende "Kimse üstlenmedi bu zamana kadar acaba hakikaten sabotaj değil mi ? " diye düşünüyorum kaç gündür. Ama meğer çoktan üstlenmişler. Kardeşimle konuşuyorum, "Böyle böyleymiş" dedim. "Aaa haberim yok" dedi. Bu çocuk aktif sosyal medya kullanan 23 yaşında bir genç ve haberi yok.

Alın size şüpheli birinci durum.

İkincisi sanki hiçbir yere müdahale edilmiyormuş da halk yalnız kalmış gibi sosyal medya da yansıtılan. 125 noktada yangın kontrol altına alındı önce şunu bir bilelim. Sorun yangının söndürülmemesi değil tekrar tekrar çıkarılması. Her şey seferber edildi onu da anlayalım. Ama... Hata yok mu bu kadar şey abartılıyor mu yani derseniz hata dolu. Kızdığım noktalar o kadar çok ki. Bırak sinirimi de atamıyorum. Bas bas bağırasım geliyor Allah aşkına bu kadar mı akılsızsınız diye. Bir aklı başında biri yok mu içiniz de diye.

Amma... Orası öyle olmakla beraber olan şeyleri de olmuyormuş gibi göstermenin de bir açıklaması yok. Halk nasıl yalnız kalabilir ya bir kere. Yav aklımın almadığı da bunu kimsenin sorgulamaması. Kara koyunun arkasına takılan sürü gibiyiz ya!

Farkında mısınız öyle bir algı oluştu ki devlet ve millet birbirinden kopuk, birlik yok, dirlik yok, halk yalnız ve sefil durumda. Felaketle baş başa kalmış durumda. Yardım çığlıkları yükseliyor her yerden ama seslerini duyan yok .

Bakın dünya uzun zamandır öyle bir yanıyor ki. Aylardır devam eden ve hala kontrol altına alınamamış yüzlerce orman var. Yangın haritasını gördünüz mü hiç. Dünya kıpkırmızı cayır cayır yanıyor. Öyle büyük ki bu yangınlar nasıl sönecek bilen yok ne yapsalar engellenemiyor.

Peki sorarım size hangisi çıktı da bizim gibi yaptı? Bu nasıl bir algıdır arkadaş. Vallahi delireceğim.

Helpturkey nedir? Nasıl bir iyi niyet olabilir bunda. Dünya görmüyor mu peki bizi sanıyorsunuz. Azerbaycan anında koşmadı mı Rusya uçak göndermedi mi anında. Kimseye ihtiyacımız yok bizim demiyorum bakın elbet var insanın insana her zaman ihtiyacı vardır bu bir gerçek. Keşke herkes bir anda Yardım etse de daha fazla cennetimiz yanmasa. Peki Yardım gönderecek olan neden süründürüp göndersin ki haberleri yok mu? Hem ortada bir acziyet var ise bunu devletler bizzat yapar. Baktı baş edemiyor Yardım çağrısında bulunur çok normaldir bu. Senin başında bir baş yokmuşçasına tek başına hareket edemezsin. Bu hastag'den sonra her kim ülke Yardım edeceğim dediyse şüpheli gözle bakacağım. Bugüne kadar neredeydin madem şimdi mi aklın başına geldi.

Twitter üzerinden bazı kesimlerce ve ona uyan bir kesimle (iyi niyetle bakın yapılan bir şey bu, kötü niyet besleyen yok) uluslararası müdahale isteniyor (!)

Bu ne demek biliyor musunuz peki?

Türk hukukunun üzerine üstün bir hukuk gelecek demek. Uluslararası bazı kurallar bizim sınırlarımız içine girecek demektir.

Sorunu çıkaranlar çözümü de önümüze koyuyorlar. Aklımızı kullanmamız gerekmez mi?

Peki sorarım yine YANGINLARI KİM ÇIKARDI?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.