Hava Durumu

Önce insan olmak

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 06:30

Ha geçti ha geçecek derken sanırım eskisinden beter geri dönmeye başlıyor korona.

Biz kışın nisan gelse de havalar bir kırılsa artık da, geçse şu illet diye beklerken ağustos geçti. Bir seneyi doldurmaya az kaldı. Geçmedi geçmeye de niyeti yok gibi. Bütün yazımız bekleyiş ve umut için de geçti. Hâlâ umudumuz var, umut olmasa içimizde komple çöküp gideceğiz. Kendini sakın sakın da artık bir yere kadar oluyor. Millet de şaşırdı ne yapacağını.

Kendimden örnek vereyim ilk başlar delirmiş gibi her şeyi yıkadım. Çocuğumun oyuncaklarını bile dezenfekte ettim. Pazardan, marketten, kargodan ne gelirse bir gün bekledi açık hava da. Sonra aynı bulaşık yıkar gibi yıkandı, kurulandı sonra yerlerine kaldırıldı.

Şu an yapıyor musun aynı titizlikle derseniz? Hayır, artık o kadar üstüne düşmemeye başlamıştım.

Ama sanırım yine başa döneceğiz. Kendimizi kandırıyoruz. Bitmiyor bitesi de yok.

Artık en son Binali Yıldırım'ı da öğrendikten sonra baya bende şok etkisi yarattı.

Ben meğerse görmemezlikten gelmeye çalışıyormuşum onu anladım. O kadar şok etti ki bu haber beni. Dedim ki, 'Bunun artık sonu yok galiba. Biz böyle yaşamaya mecburuz, alışmalıyız galiba.'

Nedense bizde yani bende bir önyargı mı var, nedir. Önemli kişiliklere bir şey olmaz diye düşünüyorum herhalde. Böyle bir şey de duyunca şok etkisi yaratıyor bende. İşin vahimliğini hatırlıyorum.

Allah gerçekten yardımcımız olsun. Büyük imtihandan geçiyoruz.

Ama bazılarımızı böyle anlar bile etkilemiyor. Hastalık sağlık, ölüm kalım hiçbiri önemli değil onlar için. Varsa yoksa muhaliflik karşıtlık. Herkes gibi bu haber çoğumuzu etkilemiş belli. Uğur Dündar da geçmiş olsun dileklerini iletmiş Sayın Yıldırım'a. Aman Allah'ım adamı pişman ettiler insanlık yaptı diye. Nasıl ararmış, nasıl geçmiş olsun diyebilirmiş. Sırf iki kelam için adama açıklama yaptırmak zorunda kaldılar.

O kadar linç edilmeye çalışıldı bazıları tarafından. Hem de beraber yol aldıkları yol arkadaşları tarafından. Onu bile çileden çıkardılar kendi yoldaşları.

"İnsanlığını unutmuş bazı tipler " dedirttiler adama.

Adam "Önce insanım " diye açıklama yapmak zorunda kaldı. Ne diyelim önce insan olmayı nasip etsin Mevlam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.