Hava Durumu

Olan yine bize olur

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2021 07:30

8-9 gündür neler yaşadık. Ömrümüzden ömür gitti. Karmaşık ve ne yazık ki trajedilerle dolu hayatımıza kat katyenileri eklendi. Bitmek bilmedi şu günler.

Artık nefes alamaz hale gelmiştik ki güzel haberleri verdiler bize. Çok şükür geç kalmakla beraber bunu da atlattık ya hamdolsun. Bir ara ben artık komple yanacağımızı düşünmüştüm. Başaramayacağımızı sanmıştım, olmayacak galiba demiştim. Ama başaramadıklarımız oldu. Hala da olmaya devam ediyor. Ne çok tecrübelerle dolu geçti şu 8 gün. Ne kadar karışıklık varsa hayatta birlikte yaşadık hepsinden birer doz.

Ben anladım ki kimsenin kimseye ne güveni ne tahammülü ne hoşgörüsü ne sağduyusu ne sevgisi ne de sabrı kalmış.

Nefret diz boyu ortalıkta ve ne yazık ki çok çabuk gaza gelen bir milletiz. Gazla çalışıyoruz resmen. Bir iki bir şey görmeyelim ortalık da oooo yıkılıyor her yer. Tez canlılık desen damarlarımız da geziyor.

Dinlemek ve anlamak mı oda ne? Düşünmek desen kitabımız da yok. Mantık? Nerde unuttuk onu bile bilmiyoruz.

Varsa yoksa benim düşüncem benim önceliğim benim fikrim benim zikrim...

Hele ki aynı şeyleri düşünme anında ipe koyuyorlar adamı. Sakın ha görüş farklılığın olmasın şu hayatta aman diyeyim. Öyle tehlikeli ve durdurulamaz bir yapımız var ki. Gözümüz görmüyor böyle zamanlarda. Öyle kötü huylarımız var.

Hem seviyorum bizi hem gıcık kapıyorum. Çok da şaşırıyorum. Kalbin de onca merhameti taşırken bunca nefreti nereye sığdırıyoruz acaba.

Hele son günlerde tüm ülke kus kus bitiremedi birbirine nefretini. Kardeşine memleketlisine canına ciğerine ya...

Kimse kimseyi dinlemedi bile. Alevler gibi savrulduk gittik bizde. Bence büyük yaralar açtı bu olay bizde. Kapanması ve unutması zor yaralar. Biz de kül olduk ciğerlerimiz gibi.

Ne zaman olmuyoruz ki diyeceksiniz doğru hiç savrulmadığımız bir imtihanımız olmadı. Hep birbirimize bedeller ödettik.

Canımızın yangınını birbirimizden çıkardık.

Bu sefer de aynısı oldu. Neden bu nefret acaba neden bu birbirimize olan tahammülsüzlüğümüz.

Biz bunları aşamazsak işimiz çok zor. Her seferinde bunca karmaşıklığı kaldıramayabiliriz. Olan yine bize o olur. Yazık olur günah olur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.