Hava Durumu

Neden belimiz doğrulmuyor ...Neden neden neden?

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2020 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 06:02

Çok sordum bu soruyu. Neden bir kendimize gelemiyoruz. Bir tarafı düzeltiyoruz başka taraf yamuluyor. Tamam artık çok uğraştık ama deydi dediğimiz ne varsa boşa çıktı bu zamana kadar.

Olmuyor olduramıyor olduramamıştık. Hâlâ da olmuyor. Her tuttuğumuz yer elimizde kalıyor.

Her sarıldığımız kayıp gitti kollarımızdan.

Her soruna çözüm bulmaya çalışıp, tam bulduk dediğimiz anda hep en başa döndük. Neden di? Neden olmuyordu? Biz neden bir olamıyorduk.

Bir araya gelemiyorduk. Aynı coğrafyanın insanıyız, aynı dine mensubuz. Kardeş sayıyoruz birbirimizi ama gel gör ki ortada buluşamıyoruz.

Neden?

Şöyle bir etrafımıza baktığımızda komşularımıza, dost dediklerimize, aynı yolun yolcusuyuz dediğimize, kader ortağıyız dediğimize dediklerimizle kanlı bıçaklı olduk olacağız neredeyse.

Bir birleşemedik gitti. Neyi paylaşamıyoruz neyde uzlaşamıyoruz ne yetmiyor anlamadım anlayamıyorum.

Biri kardeşten saymaz, çoğu zaten kendi içinde kazan, biri de çıkar kendi kardeşini hem bizim hem kendi geçmişini kötüler. Yerden yere vurur. Sonra gel neden biz doğrulamıyoruz. Kurtlara kuşlara yemiz sonra. Bir tam olamıyoruz ki. Birbirimizin arkasını kollayacağımıza nerden boşluk bulurumda vururum derdinde herkes. Gâvur zaten gavurluğunu yapıyor da bize ne oluyor.

Bir olmazsak tam olmazsak bu cadı kazanından çıkamayız. Öyle bir oyun ki bu sonu olmayan çıkışı olmayan bir labirent. Hepimiz ayrı gayr-ı kurtlara yem oluruz. Ama gel gör ki bunu bir türlü anlayamadık anlamamakta ısrar ediyoruz.

Eğer böyle giderse dönülmez yollara gireceğiz.

Zaten kapanın ağzındayız. Dört tarafımız ateş çemberi giren var da çıkan yok. Şimdi zaman bir olma zamanı tam olma zamanı. Daha da anlamamakta ısrar edersek bir daha bir olacak tam olacak bir devlet kalmayacak ortada.

Zaman uyanma vakti.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.