Hava Durumu

Ne güzelsin memleketim

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 09:25

Ne kadar şanslıyız Ya Rabbim. Ne kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz. Herşeyi güzel herşeyi enfes herşeyi başdöndürücü güzellikte... 

Adım başı görülecek yer adım başı şaşıracak yer.

Çok da uzaklara gitmeye gerek yokmuş onu anladım. İlla gezmek için illa tatmin olmak için çok da kasmamak gerekmiş. Sadece şöyle etrafına bakmak yeterliymiş. 

Nasıl zevkliymiş atalarımız. Nasıl öngörülü. Ne güzel yerler beğenip beğenip bize bırakmışlar. Onlar çekmiş cefasını biz sefasını sürmeyi beceremiyoruz. 

Hep gözümüz yükseklerde hep uzaklarda gözümüzün önündeki göremez olduk artık. Hep bikanaatkarsızlık var hepimizde. Mutsuz olmak için zorluyoruz resmen kendimizi. Halbuki ne kolay küçük şeylerle mutlu olmak.

Küçük dediğimde yani neye göre küçük oda tartışılır. 

O kadar kasıyoruz o kadar zorluyoruz ki kendimizi tatile çıkacağız en basit örnek. 

Allah'ım kaç ay öncesinden başlıyor stresi. Orası olmaz burası olmaz şurası 4 yıldız olmaz illa kata 5 yıldız olacak aşağısı kesmiyor çünkü. 

Senede bir gelen tatilimizi bile burnumuzdan getiriyoruz kendi kendimize. Bütün sene sadece tatile çalışıyoruz. Yazık. O kadar emeğe o kadar vakte o kadar paraya yazık. Kolay mı kazanıyoruz. Neden acaba bu aç gözlülüğümüz. 

Mutlu olmak için şöyle bi silkelenip etrafımıza bakmamız yeterli. 

Ne güzellikler var dibimizde. 

Çok büyük meblağlara da gerek yok. Üzülmeye de gerek yok tatile gidemiyorum diye. Sağımız solumuz önümüz arkamız gezilecek görülecek keşfedilecek yerlerle dolu. Kendimden örnek vereyim;

Biz gitmedik bu sene küçük bebeğimiz var diye uzak yerlere. Dedik bu çevrede gezeriz deniz kum dağ bayır neresi eserse. Neresi denk gelirse. Başladık hiç bilmediğimiz gitmediğimiz yerlere. Ne saklı yerler varmış meğer. Ne görmediğim bilmediğim cennet den köşeler. Sonra güldüm dedim ki Türkiye'yi boşuna sevmiyorlar sen al dünya da en güzel yeri geç kurul eee tabi sevilmezsin. Cennette yaşıyoruz çünkü. Alın bir kilim bir sandalye başlayın İznik'ten keşfetmeye. 

Biraz da uzakları değilde yanımızdakini tanıyalım bakalım. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.